Spitalul din Blaj, desemnat unitate suport pentru bolnavii de COVID-19. Condiţiile puse de primarul Gheorghe Rotar

Spitalul din Blaj, desemnat unitate suport pentru bolnavii de COVID-19. Condiţiile puse de primarul Gheorghe Rotar

Spitalul municipal Blaj

Spitalul Municipal Blaj urmează să fie desemnat unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Blaj, primarul Gheorghe Valentin Rotar a participat marţi, 24 martie, la sediul Prefecturii Alba, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, la o întâlnire în care s-a discutat despre situaţia COVID-19 şi despre scenariul în care, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Municipal Blaj va fi desemnat spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în judeţul Alba.
 
La întâlnire au participat toţi primarii de municipii şi de oraşe din judeţ, precum şi managerii spitalelor. Toţi participanţii la această întâlnire au luat în discuţie scenariul în care, prin Ordin de Ministru, Spitalul Municipal Blaj va fi stabilit spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, măsurile care se impun pentru pregătirea lui, procedurile de urmat, dotarea acestuia cu materiale şi medicamente şi pregătirea personalului medical pentru asigurarea actului medical în această situaţie.
 
”Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a comunicat atât Ministrului Sănătăţii, cât şi celor prezenţi la şedinţă că Spitalul Municipal Blaj va primi pacienţi infestaţi cu COVID-19 (coronavirus) numai în situaţia în care vor fi îndeplinite toate normele sanitare, vor fi asigurate condiţiile de dotare şi de protecţie a cadrelor medicale, iar procedurile şi protocoalele de tratament vor fi implementate integral, astfel încât actul medical să fie făcut în siguranţă, iar pacienţii infectaţi cu COVID-19 să fie trataţi în mod corespunzător din toate punctele de vedere. 
 
În aşteptarea Ordinului de Ministru, miercuri dimineaţă, o delegaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, se vor deplasa la Blaj pentru a lua în discuţie, la faţa locului, măsurile ce se impun, dotările necesare cu materiale şi echipamente şi pentru a începe procedurile aferente, astfel încât Spitalul Municipal Blaj să fie pregătit în eventualitatea în care va fi desemnat spital suport pentru COVID-19”, se precizează în comunicat.
 
S-a stabilit ca până în momentul în care Spitalul Blaj va fi pregătit din toate punctele de vedere pentru această situaţie excepţională, Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba să preia toate cazurile COVID-19 din judeţul Alba. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: