Primăria Blaj pune două numere de telefon la dispoziţia vârstnicilor şi a persoanelor izolate la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Blaj pune la dispoziţia cetăţenilor două numere de telefon la care persoanele aflate în izolare la domiciliu şi persoanele singure, în vârsta de peste 65 ani, pot să semnaleze situaţia în care se află.

Pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu numărul de telefon la care pot apela este 0748-889.800, iar pentru cele în vârstă de peste 65 ani, fără aparţinători, numărul de telefon pus la dispoziţie este 0756-089.215.  

Deşi îşi doreşte o comunicare cât mai transparentă şi exactă a situaţiei, Primăria Municipiului Blaj nu este abilitată să facă public numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu pe raza municipiului Blaj. Aceste informaţii sunt furnizate doar de către Grupul de Comunicare Strategică, care prezintă situaţia la nivel naţional, o singură dată pe zi. 

Persoanele izolate la domiciliu sunt monitorizate permanent de către echipaje de Poliţie şi Poliţie Locală. În ultimele 48 de ore, după apariţia ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, la Blaj nu au mai existat cazuri de persoane izolate care să fi părăsit domiciliul. Până săptămâna trecută, la Blaj au fost acordate două amenzi pentru părăsirea locuinţei de către persoane aflate în izolare la domiciliu. 

Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

Primăria Municipiului Blaj roagă locuitorii oraşului să stea în case cât mai mult şi să pună în practică recomandările autorităţilor, în contextul epidemiologic actual, pentru prevenirea epidemiei de coronavirus:

- Ieşiţi din casă numai dacă este absolut necesar, doar pentru mersul la serviciu, pentru asistenţă medicală de urgenţă, aprovizionare şi deplasări scurte în apropierea locuinţei;

- Feriţi-vă de locurile aglomerate şi mergeţi la cumpărături doar o dată la câteva zile şi doar la cele mai apropiate magazine şi farmacii;

- Evitaţi contactul direct sau apropiat cu alte persoane, menţineţi distanţa de minimum 2 metri faţă de ceilalţi;

- Spălaţi-vă pe mâini cât mai des posibil,  nu atingeţi suprafeţele pe care au pus mâna şi alte persoane, nu vă atingeţi cu mâinile faţa, nasul, gura sau ochii;

- Asiguraţi-vă că regulile sunt respectate şi de persoanele vârstnice, care sunt cele mai expuse îmbolnăvirii;

- Informaţi-vă doar din sursele oficiale şi respectaţi recomandările autorităţilor competente.

La Blaj au fost luate toate măsurile preventive, necesare şi recomandate în contextul epidemiologic actual, afirmă reprezentanţii administraţiei locale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite