Spitalul din Alba Iulia cumpără prin licitaţie publică un nou aparat de testare pentru COVID-19

Spitalul din Alba Iulia cumpără prin licitaţie publică un nou aparat de testare pentru COVID-19

Spitalul din Alba Iulia

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba achiziţionează încă un aparat Real Time PCR în scopul testării mai rapide pentru identificarea noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unitatea medicală deţine un astfel de aparat, pe care se realizează zilnic între 200 şi 300 de teste. ”În contextul actual în ceea ce priveşte pandemia cu Covid-19 pentru efectuarea unui număr cât mai mare de testări s-a luat decizia de a achiziţia încă un Real Time PCR- necesar pentru creşterea numărului de probe lucrate, fluidificarea modului de lucru, scurtarea timpilor de execuţie, eliberarea rezultatelor într-un timp cât mai scurt şi ca aparat de back-up”, se precizează în caietul de sarcini aferent licitaţiei publice alnsate în SEAP joi, 24 septembrie.
 
Valoarea estimată a aparatului este de 193.277 de lei, fără TVA. Ofertele pot fi prezentate până la 5 octombrie. ”Procedura de instalare şi punere în funcţiune a echipamentelor se va finaliza cu încheierea unui proces verbal de instalare şi punere în funcţiune, document care trebuie semnat de ambele părţi. Punerea în funcţiune include, de asemenea, toate ajustările şi setările necesare pentru a asigura instalarea corespunzătoare, în ceea ce priveşte performanţă şi calitatea, cu toate configuraţiile necesare pentru o funcţionare optimă. Contractantul trebuie să instaleze toate produsele în mod corespunzător, asigurând-se în acelaşi timp că spaţiile unde s-a realizat instalarea rămân curate. După livrarea şi instalarea produselor, contractantul va elimina toate deşeurile rezultate şi va lua măsurile adecvate pentru a adună toate ambalajele şi eliminarea acestora de la locul de instalare”, se mai precizează în caietul de sarcini. 
 
O altă licitaţie lansată de spital se referă la contractarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică pentru construirea unei scări extrioare de evacuare în caz de necesitate. Valoarea estimată a contractului este de 34.500 de lei fără TVA. Potrivit documentaţiei, scara de evacuare urmează a se ancora de clădirea existentă (corpul A), conform proiectului de specialitate ce urmează a se realiza, pe fundaţii izolate de tip ”pahar”, şi în conformitate cu expertiză tehnică întocmită, fără afectarea structurii de rezistenţă a clădirii existente.
 
”Materialele folosite vor fi cele agrementate de I.S.U, pentru astfel de cai de evacuare, de asemenea şi dimensiunile scării. Pentru accesul din clădire, se vor demonta, la fiecare nivel ferestrele existente şi se vor demola  parapeţii acestora, pentru a obţine golurire uşilor de evacuare. Scara metalică exterioară va fi amplasată la faţada sudică a clădirii spitalului. Construcţia are amprenta la sol de 30.90 mp  şi o suprafaţă desfăşurată de 158.40 mp. Accesul până la cota 0.00 a clădirii se face pe un pachet de 7 trepte iar pentru fiecare din cele 5 nivele sunt două rampe de scară cu câte 11 trepte fiecare”, se susţine în document. În acest caz, termenul limită de depunere a ofertelor este data de 8 octombrie 2020. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările