Smart-Hospital la Alba Iulia. Aplicaţia ce le permite medicilor să caute aparatura prin GPS

Smart-Hospital la Alba Iulia. Aplicaţia ce le permite medicilor să caute aparatura prin GPS

Spitalul Judeţean Alba

Personalul medical de la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Alba nu mai trebuie să caute prin saloane sau în toată secţia echipamentele medicale de care are nevoie, ci le pot găsi foarte uşor, pe telefon.

Ştiri pe aceeaşi temă

În curând, şi pacienţii vor putea să profite de această aplicaţie care îi va ghida prin spital şi le va da indicaţiile pe care le-ar fi primit de la un ghişeu de informaţii. Aplicaţia se potriveşte mănuşă, mai ales că Alba Iulia este primul smart City din România, iar Spitalul Judeţean Alba ar putea fi primul Smart-Hospital, după cum spune chiar managerul unităţii spitaliceşti, Nicoleta Coşarcă.
 
De curând a fost implementat proiectul I-Locate, care le permite medicilor să depisteze unde se află aparatura medicală printr-un sistem de GPS. Proiectul se numeşte „Indoor/Outdoor LOCation and Asset management Through open gEodata (i-locate)” şi a fost implementat prin programul de finanţare cadru pentru competitivitate şi inovaţie (CIP) – Acţiuni Pilot. Bugetul proiectului este de 48.150 euro, din care jumătate reprezintă grantul UE şi jumătate cofinanţare de la Consiliul Judeţean Alba.
 
Pe lângă personalul medical de la secţia de oncologie care îşi găseşte foarte uşor echipamentul medical, de acest proiect vor putea beneficia posesorii de smartphone, care, printr-o aplicaţie numită I-Locate, vor putea primi indicaţii (asemănătoare cu cele ale sistemului GPS) despre unde pot găsi diverse secţii, cabinete din spital. Prin acelaşi soft, conducerea spitalului îi va putea localiza pe medici, dar şi diverse active, atât în interiorul cât şi în exteriorul spitalului.
 
Spitalul din Alba Iulia este singurul din România care are o astfel de aplicaţie. I-Locate mai există la Primăria Braşov şi la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: