Răzbunare incendiară. Un bărbat părăsit de prietenă a dat foc cabanei acesteia: „Este doar începutul”

Răzbunare incendiară. Un bărbat părăsit de prietenă a dat foc cabanei acesteia: „Este doar începutul”

Cabana a fost distrusă în întregime. Foto Arhivă

Un bărbat din Cugir în vârstă de 35 de ani s-a răzbunat pe fosta sa prietenă şi a dat foc cabanei părinţilor acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a întâmplat în 30 martie 2019, dosarul penal rezultat fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. La Judecătorie, piromanul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu supendare şi a fost obligat să plătească daune în valoare de 128.000 de lei.
 
În actul de sesizare al instanţei, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în noaptea de 30/31 martie 2019, având asupra sa un bidon cu benzină, s-a deplasat la cabana pe care persoana vătămată (L.M.S.) o deţinea în oraşul Cugir (în spatele Stadionului Parc din oraş) şi a incendiat-o, focul distrugând în totalitate construcţia.
 
Potrivit anchetei desfăşurate de poliţişti, între inculpat (S.O.A.) şi fiica proprietarului cabanei a existat o relaţie  de prietenie, care s-a încheiat la un moment dat, inculpatul  continuând să o caute pe femeie. În data de 30 martie 2019, femeia a fost împreună cu două prietene la cabană. În jurul orei 23.00 a plecat spre casă, timp în care a primit un mesaj de la bărbat. Nu a citit acest mesaj deoarece ştia că atunci când inculpatul consumă alcool îi dă mesaje, acesta obişnuind ca de la despărţirea de martoră, respectiv din ianuarie până în martie şi chiar după incendierea cabanei să-i trimită mesaje de ameninţare.  A doua zi dimineaţă a aflat că un incendiu a distrus cabana. 
 
Inculpatul a fost identificat de doi martori, în  urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incinta staţiei Petrom din Cugir de unde a cumpărat benzina cu care a stropit construcţia. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa acestuia, au fost găsite articole vestimentare similare celor pe care le-a purtat în noaptea comiterii faptei - geaca cu glugă de culoare bleumarin şi pantaloni albaştri (blue jeans). Din analiza coroborată a probelor, cu predilecţie declaraţia persoanei vătămate, procesul verbal de cercetare la faţa locului şi planşele foto aferente, reiese că fapta inculpatului de distrugere a cabanei a fost de natură să pună în pericol şi alte bunuri, deoarece, în imediata vecinătate a cabanei incendiate exista un garaj, precum şi mai mulţi pomi fructiferi.
 
Cabana nu era racordată la reţeaua electrică şi nu exista o altă sursă de izbucnire a  focului, singurul care fi putut pune focul fiind inculpatul, potrivit declaraţiei tinerei. Aceasta a mai spus că în urma unei discuţii pe care a avut-o cu fostul ei prietent, acesta a declarat că el consideră că ceea ce a făcut, respectiv incendierea  cabanei, ”este un lucru foarte bun şi că acesta este doar începutul”.
 
Acesta a recunoscut senin comiterea faptei de incendiere, pe care a motivat-o prin faptul că tânăra ar fi avut o datorie financiară faţă de el. A afirmat că, fiind sub influenţa alcoolului, în timp ce se deplasa pe stradă a observat un bidon într-un container,  pe care l-a luat, s-a dus la o benzinărie şi l-a umplut cu benzină, după care s-a dus la cabană şi i-a dat foc. A susţinut că a făcut acest lucru ca să o sperie pentru a-i restitui banii. La instanţa de apel, cauza se află în faza realizării unei expertize care ar urma să stabilească prejudiciul înregistrat de proprietarii cabanei distruse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările