Primarul comunei care a atras peste 20 de milioane euro din fonduri europene, desemnat funcţionarul anului din administraţia locală din România

Primarul comunei care a atras peste 20 de milioane euro din fonduri europene, desemnat funcţionarul anului din administraţia locală din România

Primarul Gheorghe Damian

Primarul comunei Ciugud din Alba, Gheorghe Damian, a fost desemnat de comunitatea de business din România funcţionarul anului din administraţia locală. Comuna Ciugud este ”campioană” naţională în domeniul atragerii de fonduri europne pentru comunităţi din mediul rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Damian a primit premiul, joi seara, în cadrul unei gale desfăşurată la Bucureşti cu ocazia celei de-a opta ediţii a Summitului Romanian Business Leaders. Summitul a cuprins o sesiune de decernarea a premiilor Romanian Business Leaders care au ca scop recunoaşterea activităţii şi a realizărilor din 2018 a câştigătorilor din următoarele categorii: Model de business inovator, Tânăr antreprenor, Business cu impact social, Business rural, Lider român de business din Diaspora, Jurnalist de business şi Funcţionarul (de demnitate) public (ă) al anului din administraţia centrală/ locală.
 
În urma nominalizărilor primite din comunitatea Romanian Business Leaders, premiul pentru „Funcţionarul de demnitate publică din administraţia locală” a fost acordat în acest an primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, pentru performanţa din administraţie şi pentru modul în care localitatea s-a dezvoltat sub conducerea acestuia. 
 
„Invitaţia la Summitul Romanian Business Leaders a fost o onoare pentru mine şi pentru comunitatea din comuna Ciugud. Din punctul meu de vedere premiul, pentru funcţionarul public al anului nu este un premiu doar pentru primarul Gheorghe Damian, ci este un premiu pentru întreaga comunitate din Ciugud. Este un premiu pe care îl merită echipa administraţiei locale, mediul de afaceri şi mai ales oamenii din Ciugud. Cu toţii şi-au dat mâna în ultimii ani pentru a crea din Ciugud „oraşul de la ţară”, aşa cum ne numeşte presa, o comună cu adevărat europeană. Noi spunem mereu că nu este nimic deosebit la Ciugud ci totul este normal, iar aceasta este normalitatea pe care ar trebui să o întâlneşti în fiecare sat din România. Am vorbit comunităţii de business prezente la summit despre zona de dezvoltare economică din Ciugud şi despre reţeta pe care noi o aplicăm în relaţia cu investitorii: le oferim un parteneriat prietenos, corect şi bazat pe respect reciproc”, a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian. 
 
 
Ciugudul a atras în exerciţiul financiar precedent peste 20 de milioane de euro fonduri europene ajungând una dintre cele mai moderne comune din România. Comuna are o zonă de dezvoltare economică în care funcţionează circa 30 de companii cu peste 700 de angajaţi. 
 
Fundaţia Romanian Business Leaders este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care asigură o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBLS este ca România să devină o ţară mai bună pentru afacerile responsabile şi, în felul acesta, pentru toţi românii. În prezent această comunitate de business numără câteva sute de antreprenori şi manageri români. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: