O prostituată care a acumulat datorii uriaşe din amenzi, obligată să presteze muncă în folosul comunităţii

O prostituată care a acumulat datorii uriaşe din amenzi, obligată să presteze muncă în folosul comunităţii

Femeia a acumulat o datorie uriaşă la bugetul local

Sutele de amenzi primite de prostituate în decursul mai multor ani reprezintă o reală problemă pentru multe primării din ţară. În aproape toate cazurile, femeile nu achită banii, iar administraţiile locale se încarcă practic cu creanţe de zeci de mii sau chiar sute de mii de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singura soluţie în astfel de cazuri este transformarea amenzilor contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii. La fel a procedat şi Primăria Cugir în cazul unei prostituate care a primit 170 de amenzi timp de cinci ani.
 
Femeia (Marcela R.) a fost obligată de Judecătoria Alba Iulia să presteze un număr de 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Primăria a verificat situaţia financiară a femeii şi a constatat că este insolvabilă, respectiv nu are niciun fel de venit înregistrat astfel încât să poată plăti suma uriaşă datorată bugetului local.
 
Legislaţia prevede că amenzile neplătite se constituite ca datorii ale persoanelor fizice şi juridice către bugetul localităţii unde domiciliază sau îşi au sediul social. Primăria Cugir a solicitat instanţei că prin hotărârea ce se va pronunţa să dispună înlocuirea sancţiunilor amenzilor contravenţionale aplicate prostituatei cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
 
Reprezentanţii instituţiei au precizat că pe numele femeii, în perioada 2014-2019, au fost întocmite un număr de 168 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în suma totală de aproape 73.000 de lei.
 
Primăria a mai arătat că această nu şi-a achitat obligaţiile fiscale datorate bugetului local cuprinse în titlurile executorii reprezentanţe de procesele verbale de contravenţie depuse la dosarul cauzei, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii amenzii contravenţionale.
 
"Reclamantul a precizat că în urma demersurilor efectuate s-a constatat că pârâta nu figurează cu un contract individual de muncă activ sau cu venituri din pensie. De asemenea, s-a constatat că nu figurează cu surse de venit şi nu are deschise conturi la unităţile bancare. Intimata nu a achitat voluntar contravaloarea amenzilor contravenţionale aplicate. Pentru debitele datorate prin aplicare acestor amenzi contravenţionale a fost iniţiată de către petenta executarea silită prin emiterea somaţiilor prevăzute de lege.
 
S-a constatat insolvabilitatea debitoarei, având în vedere că nu are venituri sau bunuri care să poată fi urmărite şi executate silit. De asemenea, deşi legal citată, intimata nu s-a prezentat în faţă instanţei, pentru a face dovadă achitării amenzii contravenţionale sau pentru a solicită un termen în vederea plăţii acesteia", se precizează în hotărârea instanţei de judecată, din 18 decembrie 2020, care a stabilit că femeia trebuie să presteze muncă gratuită în folosul comunităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările