Daimler a inaugurat la Sebeş o nouă unitate de montaj cutii de viteză pentru autoturisme Mercedes. Investiţia este de 40 milioane euro

Daimler a inaugurat la Sebeş o nouă unitate de montaj cutii de viteză pentru autoturisme Mercedes. Investiţia este de 40 milioane euro

Fabrica de la Sebeş

Star Transmission - filiala din România a concernului german Daimler a inaugurat joi, 9 ianuarie 2014, la Sebeş, o nouă unitate de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes – Benz. Investiţia companiei care face parte din concernul german Daimler este de aproape 40 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hala de producţie are o suprafaţă de cca. 13.000 de metri pătraţi, construcţia fiind finalizată în 10 luni. Noua unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru Mercedes a creat 150 de noi locuri de muncă la Sebeş.
 
”În cele 310 zile s-au folosit pentru construcţia noii unităţi de montaj 500 de tone de oţel, 4000 de metri cubi de beton şi s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pământ. Odată cu inaugurarea construcţiei a început azi în mod oficial şi montajul cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj. Noua unitate de producţie cuprinde, pe lângă liniile moderne de montaj, şi spaţii pentru birouri, depozitare şi logistică. Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcţionează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes, fiind foarte apreciate de clienţii concernului”, se afirmă într-un comunicat al societăţii germane.
 
”Compania Star Transmission pune mare valoare pe instruirea optimă a angajaţilor săi, acesta fiind şi motivul pentru care cei 150 de muncitori au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. Know-how-ul şi experienţa angajaţilor noştri sunt premisele dezvoltării de succes a companiei Star Transmission. În timpul şcolarizării din Germania angajaţii noştri s-au specializat
 în montajul cutiilor de viteză şi s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu există diferenţe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania şi una produsă în Romania”, a spus Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.
 
Printre invitaţii de onoare ai evenimentului s-a numărat şi Excelenţa Sa, doamna Judith Urban, consul al Germaniei la Sibiu.”Dezvoltarea exemplară a filialei Daimler, Star Transmission în oraşele Sebeş şi Cugir este un exemplu a unei poveşti de succes. Această poveste a devenit una de succes şi datorită colaborării excelente cu autorităţiile locale. Doresc atât companiei STC cât şi partenerilor acesteia mult succes iar noului proiect de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj, să aibă pe viitor doar registre de comenzi pline”, a declarat conculul.
 
Gheorge Feneşer, prefectul judeţului Alba a felicitat compania STC pentru că a reuşit performaţa de a inaugura două produse de succes- cutia de viteza în 5 trepte şi cutia de viteză cu dublu ambreiaj - într-un interval de 6 luni, finalizându-şi discursul cu urarea: „În doi ani mi-ar face mare placere să fiu prezent la inaugurarea investiţiei de 300 de milioane de euro dar şi mai mult m-ar bucura să aud că la STC se montează în întregime autoturisme de lux Mercedes-Benz.”
 
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean a declrata, la rândul său următoarele: „Noile hale de producţie oferă avantaje pe mai multe planuri, creând în acelaşi timp locuri de muncă nu doar în Sebeş ci şi în întreaga regiune. STC a găsit în judeţul Alba forţă de muncă bine calificată şi ne bucurăm că acest nou model de cutie de viteză se produce acum în judeţul nostru, nu doar în Germania.“ Şi Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeş a subliniat că va oferi în continuare tot sprijinul administraţiei publice locale. „ Nu pot decât să mă bucur de acesta nouă investiţie; voi sprijini în continuare compania STC şi orice alt investitor care crează locuri de muncă”.
 
Filiala Daimler - Star Transmission (STC) a fost înfiinţată în anul 2001 şi este furnizor internaţional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roţi dinţate, arbori precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză şi casete de direcţie. Pe lângă construcţia de dispozitive filiala oferiă clienţilor şi servicii de inginerie. La sediul din Sebeş se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan peste 1.000 de angajaţi.
 
Citiţi şi:
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările