Ghinionul teribil al unui şofer oprit de poliţişti pe Autostrada A1. Ce au găsit oamenii legii în maşina pe care o conducea cu permisul suspendat

Ghinionul teribil al unui şofer oprit de poliţişti pe Autostrada A1. Ce au găsit oamenii legii în maşina pe care o conducea cu permisul suspendat

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu cetăţenie dublă, română şi maghiară, s-a ales cu o condamnare la închisoare, cu suspendare, după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat, iar în maşină avea droguri de risc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ginionul lui Sandor F. l-au reprezentat poliţiştii din Alba care l-au oprit pentru un control, în 26 septembrie 2018, pe autostrada A1, în zona municipiului Sebeş. La verificarea documentelor, s-a constatat că şoferul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice în perioada martie 2018 - ianuarie 2019.
 
La o verificare mai amănunţită, poliţiştii au avut surpriza să găsească, într-o geantă de voiaj, droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, şi anume 10 grame de cannabis, 10 comprimate care conţin MDMA, 2 grame substanţă care conţine MDMA, 16 ml lichid care conţine nitrit de amil şi o narghilea în care s-a evidenţiat compusul THC, substanţa activă a cannabisului.
 
Dosarul a fost preluat de către procurori DIICOT care au început cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept. Şoferul, cu domiciliul în Budapesta, a recunoscut faptele şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul. Acesta a declarat că, deşi cunoştea faptul că are permisul de conducere suspendat, s-a urcat totuşi la volanul autoturismului, în locul prietenei sale, care era foarte obosită. Şoferul a preluat volanul maşinii cu câţiva kilometri înainte să fie oprit de poliţia rutieră.
 
După ce poliţiştii şi-au manifestat dorinţa de a controla autoturismul, acesta le-a arătat drogurile care se aflau într-o geantă de voiaj susţinând că nu avea nicio intenţie să le ascundă, deoarece erau destinate consumului propriu. Acordul de recunoaştere a vinocăţiei a fost înaintat Tribunalului Alba, care a validat, în 10 iunie 2019, prevederile acestuia.
 
Astfel, F. Sandor s-a ales cu o condamnare la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Bărbatul trebuie să mai plătească cheltuieli de judecată şi să respecte o serie de măsuri de supraveghere. De asemenea, s-a dispus distrugerea drogurilor confiscate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: