FOTO VIDEO Zeci de tone de substanţe chimice depozitate ilegal la parterul unui bloc. Percheziţie de amploare într-un sat din Alba

FOTO VIDEO Zeci de tone de substanţe chimice depozitate ilegal la parterul unui bloc. Percheziţie de amploare într-un sat din Alba

O mare cantitate din îngrăşămintele chimice erau depozitate la parterul unui bloc

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, care erau depozitate necorespunzător. Faţă de persoana care le deţinea a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă substanţele chimice provin sau nu din săvârşirea de infracţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 14 ianuarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, au făcut două percheziţii, pe raza comunei Cergău, în două locaţii (într-un spaţiu situat la paterul unui bloc de locuinţe şi la o gospodărie din localitate), unde au identificat cantitatea totală de 54.450 de kilograme de îngrăşăminte chimice, pe bază de azot. 
 
Deţinătorul, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cergău, nu a putut prezenta  documente legale de provenienţă a îngrăşămintelor şi nici nu era autorizat să depoziteze astfel de substanţe. 
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”.
 
 
Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru a stabili dacă îngrăşămintele chimice provin sau nu din activităţi infracţionale, întrucât există suspiciunea că acestea ar fi fost furate. Întreaga cantitate de îngrăşăminte, în valoare de  08.900 lei, a fost indisponibilizată şi depozitată în condiţii de siguranţă. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: