FOTO VIDEO Miel cu şase picioare sănătos, născut în turma unui cioban din Alba

FOTO VIDEO Miel cu şase picioare sănătos, născut în turma unui cioban din Alba

Mielul cu şase picioare. Foto: ziarulunirea.ro

Un miel sănătos, cu o malformaţie foarte rară, s-a născut luni în turma unui cioban din satul Galtiu, judeţul Alba. Mielul are şase picioare, dar a reuşit să supravieţuiască.

Ciobanul care a ajutat mioara să fete a rămas încremenit când a văzut că mielul are două picioare în plus, fiind în rest într-o stare bună de sănătate. Animalul are patru membre 

aparent perfect normale, însă, în partea de mijloc, mai are încă două membre, scrie ziarulunirea.ro

Mielul a reuşit să sugă lapte de la oaie, astfel încât a supravieţuit. Evoluţia s-a viitoare este pusă, însă, sub semnul întrebării. Potrivit specialiştilor, mielul nu are şanse de supravieţure în aceste condiţii. Cele două membre în plus sunt rezultatul unei malformatii genetice care poate fi cauzată de acţiunea viruşilor sau radiaţiilor ori de o diviziune incorecta a celulelor sexuale in etapa de dezvoltare timpurie a embrionului.

„Animalul nu are nicio şansă de supravieţuire, fiind doar o chestiune de timp până când mielul va muri sau va fi sacrificat. Mereu a existat şi va exista un procent cu anomalii genetice, iar acest lucru nu este anormal”, a declarat un medic veterinar. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările