FOTO VIDEO Patru persoane care au furat zeci de mii de euro din maşini de lux cu ajutorul unor dispozitive de bruiaj, reţinute de poliţişti

FOTO VIDEO Patru persoane care au furat zeci de mii de euro din maşini de lux cu ajutorul unor dispozitive de bruiaj, reţinute de poliţişti

Poliţiştii din Alba au reţinut 4 persoane bănuite de furturi din autovehicule de lux, prin folosirea unor dispozitive pentru bruiajul sistemelor de închidere centralizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cercetări a rezultat că, în ultimele 4 luni au sustras bani şi bunuri în valoare de peste 60.000 de euro. La percheziţii au fost găsiţi bani, bijuterii şi două dispozitive folosite la bruiajul semnalelor de telecomandă
 
Potrivit IPJ Alba, la data de 23 octombrie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 11 percheziţii, în judeţele Arad, Timiş, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire şi favorizarea infractorului. 
 
Ancheta poliţiştilor din Alba Iulia a pornit după ce, la data de 12 septembrie 2019, un bărbat a sesizat faptul că i-a dispărut suma de 30.000 de euro şi 30.000 de lei, din autoturismul de lux pe care-l lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia.
 
 
 
Astfel, au fost identificaţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad şi unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucureşti care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare unde ar fi acţionat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului şi ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacţii imobiliare. 
 
 
Din cercetări a rezultat că în perioada iulie – octombrie 2019, cei doi indivizi, acţionând împreună sau individual, ar mai fi săvârşit încă 5 astfel de furturi, în Bucureşti, Bacău, Oradea şi Târgovişte, cauzând în prejudiciu de peste 30.000 de euro, constând în sume de bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare.  
 

 
De asemenea, s-a stabilit că o parte din sumele furate ar fi fost transferate, prin intermediul unor servicii specializate în transfer de bani, în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbaţi şi în conturile unei tinere de 31 de ani, din Arad. Banii ar fi ajuns şi în conturile unei societăţi comerciale din Arad, administrată de unul dintre bărbaţi şi de cele două femei. 
 
La percheziţii, poliţiştii au găsit sume de bani, bijuterii şi două dispozitive de bruiaj. Cei doi bărbaţi, bănuiţi de faptele de furt calificat şi cele două femei bănuite de tăinuire şi favorizarea făptuitorului au fost reţinuţi, iar în cursul zilei de azi, 24 octombrie, vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 
 
 
În documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, de poliţiştii de investigaţii criminale şi de cei de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările