Focarul de coronavirus de la Sebeş: fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux îşi poate relua activitatea

Focarul de coronavirus de la Sebeş: fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux îşi poate relua activitatea

Febrica de îngheţată din Sebeş îşi poate relua activitatea

Fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux din Sebeş îşi poate relua activitatea după ce inspectorii DSP Alba au avizat îndeplinirea tuturor măsurilor dispuse după izbucnirea focarului de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu circa o săptămână, la nivelul fabricii din Sebeş a fost identificat un focar de coronavirus, fiind infectaţi mai mulţi angajaţi, apoi şi contacţi direcţi ai acestora.
 
În total, 86 de persoane, dintre care 53 de angajaţi ai societăţii Alpin 57 Lux, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Vineri şi sâmbătă au fost descoperite 7 cazuri noi care au legătură cu acest focar. Oamenii locuiesc în municipiul Sebeş şi în şase comune limitrofe acestuia. Societatea are circa 550 de angajaţi, aproape 10% dintre aceştia fiind infectaţi cu COVID 19.
 
Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare. Specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens.

Până sâmbătă, 30 mai 2020, în Alba au fost testate pozitiv cu noul coronavirus un număr de 390 de persoane pozitive. 258 sunt vindecate, iar 21 au decedat. Vineri, în Alba au fost prelucrate 281 de teste (183 la DSP şi 98 la SJU). Numărul total de teste este de 19.019. Ultimul deces este reprezentat de un bărbat de 68 ani, confirmat pozitiv în 28 mai, decedat în 29 mai. Suderea şi de alt boli: enteroloclită, bronhopneumonie, ciroza hepatică toxică.
 
Numărul cazurilor active din Alba a ajuns la 111, mai multe decât dublu faţă de situaţia din urmă cu o săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: