Florin Cîţu, despre primarul PNL care a semnat pentru demiterea lui Iohannis: „Nu mai rămâne în partid”

Florin Cîţu, despre primarul PNL care a semnat pentru demiterea lui Iohannis: „Nu mai rămâne în partid”

Primarul Silviu Ponoran a semnat pe lista AUR pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîţu a racţionat, vineri, la Alba Iulia, la situaţia provocată de primarului oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat alături de AUR pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demersul primarului din Zlatna a fost discutat şi în forul de conducere de la nivel judeţean, însă nu a fost luată nicio decizie.
 
Florin Cîţu a precizat, iniţial, că nu ştie despre această situaţie după care a competat că „de câte ori membri ai Partidului Naţional Liberal acţionează împotriva PNL şi ai parteneriatului cu Klaus Iohannis, nu rămân membri de partid”.
 
”Am arătat la nivel naţional că atunci când avem astfel de oameni nu mai rămân cu PNL”, a mai precizat Cîţu, cu referire la Ludovic Orban şi ceilalţi parlamentari care au demisionat din PNL.
 
În urmă cu 10 zile, caravana AUR a ajuns la Zlatna. Primarul Silviu Ponoran a participat la eveniment şi a criticat situaţia din partid de la nivel naţional, susţinând că el nu a votat cu Klaus Iohannis. Întrebat de ce a semnat în condiţiile în care este un membru vechi al PNL Alba, acesta a declarat că ”încă” este membru al partidului, dar este un ”liberal mai ciudat”.
 
Liderii PNL Alba au încercat să minimalizeze demersul primarului oraşului Zlatna. „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit.
 
Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment şi a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetăţean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanţii PNL Alba.

Silviu Ponoran a participat vineri, 21 ianuarie, la întâlnirea pe care a avut-o ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîşceanu, cu primarii din judeţ pe tema PNRR.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările