Economistul Marius Zinca, numit secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice

Economistul Marius Zinca, numit secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice

Marius Zinca

Economistul Marius Zinca din Alba Iulia este noul secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor Publice, fiind numit prin decizie a premierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zinca a fost numit temporar, pe o perioadă de şase luni, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban de luni, 16 martie 2020. Numirea acestuia a coincis cu ”decapitarea” aproape totală a structurilor Antifraudă din cadrul ANAF.
 
Marius Zinca a mai fost subprefect de Alba. Acesta este din Alba Iulia, a absolvit Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, a urmat Universitatea de Drept din Oradea şi are un master în Marketing, Audit şi Expertiză Contabilă la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad.
 
În perioada ianuarie 2011 – iulie 2012 a fost şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba. De asemenea, timp de 6 luni, până în ianuarie 2013, a fost şef al Vămii Alba.
 
 
După reorganizarea ANAF, a lucrat în cadrul compartimentului din Alba al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Până la numire, Marius Zinca a fost consilier superior la Direcţia generală de inspecţie economico-financiară din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările