Dosarul grupării internaţionale de proxeneţi ”Lover Boy”: după aproape 2 ani de la trimiterea în judecată s-a citit actul de sesizare a instanţei

Dosarul grupării internaţionale de proxeneţi ”Lover Boy”: după aproape 2 ani de la trimiterea în judecată s-a citit actul de sesizare a instanţei

După aproape doi ani de la trimiterea în judecată, Tribunalul Alba a demarat cercetarea judecătorească efectivă într-unul dintre ultimele mari dosare de criminalitate organizată aflate pe rolul acestei instanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre dosarul grupării formată din 15 inculpaţi din zona municipiului Blaj trimis în judecată, în iunie 2017, de Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia. După parcurgerea etapei de cameră preliminară şi acordarea a patru termene succesive pentru angajări de apărător şi rezolvarea altor probleme procedurale, completul de judecată, inculpaţii şi apărătorii au ascultat ieri cele mai importante precizări din rechizitoriul Parchetului. Citirea actului de sesizare va fi urmată de audierea inculpaţilor şi a martorilor acuzării şi apărării. Procesul se anunţă unul de lungă durată având în vedere numărul mare de inculpaţi şi martori.
 
Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia şi procurori DIICOT au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat cinci percheziţii la locuinţe din zona oraşului Augsburg. Au fost trimişi în judecată, în final, un număr de 15 inculpaţi. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală. 
 
Potivit DIICOT, liderul grupării, Boitor Ioan Cristian Sorin, a început să aibă preocupări pe linia proxenetismului internaţional, acţionând pe relaţia România (de unde proveneau fetele) - Italia (unde se practica prostituţia) în perioada anilor 2001 - 2002. Boitor este acuzat în acest dosar că a săvârşit fapte de proxenetism faţă de 24 de tinere, dintre care 3 minore. În perioada anilor 2002-2004, acesta l-a atras în această afacere infracţională şi pe fratele său mai mic precum şi pe un prieten de-al său din Blaj. Ulterior, potrivit procurorilor, au aderat şi alte persoane din Alba, constituind practic o grupare infracţională organizată specializată în comiterea de infracţiunilor de proxenetism internaţional şi spălare de bani, grupare cunoscută în zona Blajului, la nivelul comunităţii sub numele de ”fraţii Boitor”.
 
”Gruparea infracţională a acţionat în principal pe ruta România – Italia, în sensul că fetele recrutate din România, iniţial din zona municipiului Blaj, apoi şi din alte zone ale ţării, au fost exploatate sexual în Italia, în principal în zona oraşelor Modena şi Bologna. De-a lungul timpului în vederea obţinerii unor câştiguri mai mari, gruparea a acţionat şi în alte state, plasând fete la prostituţie în Belgia, în perioada anilor 2008-2009, în capitala Bruxelles, în Luxemburg în cursul anului 2011, precum şi în ultimii ani în Germania şi Austria. De asemenea membrii grupării au plasat fete pentru prostituţie şi în Franţa, la începutul anului 2013. În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat în principal în zona oraşului Augsburg, unde liderii acesteia şi-au achiziţionat fiecare câte un apartament. Rechizitoriul întocmit de procurori DIICOT Alba Iulia indică obţinerea ilegală de către inculpaţi, în urma comiterii infracţiunilor, a sumelor de 2.395.988 de lei, respectiv 183.758 de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările