Doi lupi filmaţi la o adăpătoare, în mediul sălbatic din Munţii Apuseni VIDEO

Doi lupi filmaţi la o adăpătoare, în mediul sălbatic din Munţii Apuseni VIDEO

Lupi la o adăpătoare din Apuseni

Noi imagini spectaculoase cu animale sălbatice din zona Munţilor Apuseni au fost făcute publice de către reprezentanţi ai Parcului Natural Apuseni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmarea a fost realizată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în pădure de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei Parcului Natural Apuseni.
 
Doi lupi au fost surprinţi în toată splendoarea lor la o adăpătoare din pădure. În acelaşi loc, cu câteva zile în urmă au fost filmaţi câţiva cerbi aflaţi în perioada boncănitului.
 
”România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din întreaga Uniune Europeană. Lupii trăiesc în haită, care au în componenţă perechea conducătoare, formată din masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la 3 ani.
 
Câteodată pot aparea şi alţi lupi în haită, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.
 

Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă” au precizat reprezentanţii Parcului.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările