Imagini spectaculoase cu boncănitul cerbilor, în toi în pădurile din Apuseni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerbul carpatin este în perioada împerecherii Foto: captură video Facebook
Cerbul carpatin este în perioada împerecherii Foto: captură video Facebook

Imagini surprinse de camerele de supraveghere amplasate în pădure, în care se observă o serie de exemplare frumoase de cerbi în perioada boncănitului, au fost făcute publice de reprezentanţii Parcului Natural Apuseni.

Boncănitul este mugetul cerbului în perioada de împerechere. Pentru turiştii mai puţin experimentaţi în ceea ce priveşte viaţa sălbatică, care trec prin păduri în această perioadă, acest muget poate fi înspăimântător.

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. mÎn această perioadă a anului au loc şi luptele între masculi.

”Perioada împerecherii este între 10 septembrie – 10 octombrie, ceva mai devreme la câmpie unde temperatura este mai ridicată. Vremea rece grăbeşte începutul perioadei, iar cea caldă o întârzie.

Pentru acest important moment din ciclul anual al vieţii, cârdurile de ciute si cele de tauri se aduna în anumite puncte numite locuri de boncănit, situate în parchete exploatate, poieni, luminişuri, şi chiar in pădure.

Îndată ce primele ciute au intrat în călduri, taurii se luptă între ei pentru supremaţie, cei mai puternici rămânând stăpâni ai grupului” au scris pe contul de Facebook, reprezentanţii Parcului Natural Apuseni.

Vă mai recomandăm:

 

Asociaţia Pro Infrastructură, critici dure la adresa şefului CNAIR: „Vom circula în maxim 2 luni pe 24 km din A10” VIDEO

 

Depăşire criminală pe DN1. Un şofer evită la limită impactul cu autoturismul care circula regulamentar VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite