Cum a vrut un consumator de droguri din Alba să scape de poliţişti, în timp ce era urmărit în trafic

Cum a vrut un consumator de droguri din Alba să scape de poliţişti, în timp ce era urmărit în trafic

Foto: arhivă Poliţia Română

Un tânăr din Blaj a fost condamnat penal pentru deţinere de droguri de risc pentru consum porpriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor. De asemenea, a fost inclus într-un program integrat de asistenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotărârea a fost pronunţată pe data de 27 iunie 2022, la Tribunalul Alba. Robert L. a fost identificat de anchetatori prin intermediul unui alt consumator, care a declarat, iniţial, că a cumpărat cannabis de la acesta. În 30 aprilie 2021, maşina condusă de bărbatul din Blaj a fost identificată în trafic, iar la semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele poliţiştilor.
 
În cursul urmăririi, pe geamul autoturismului situat în dreptul pasagerului au fost aruncate două pungi mici din material plastic, după care autoturismul a fost imobilizat. Pe traseul de deplasare al autoturismului au fost identificate cele două plicuri din material plastic, în unul dintre acestea aflându-se alte trei plicuri care conţineau masă vegetală cu aspect şi miros specifice genului cannabis.
 
Şoferului i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat substanţe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost identificate 26 de plicuri din material plastic fără conţinut; un recipient din plastic de culoare portocalie; două plicuri din material plastic care conţin resturi de masă vegetală cu aspect şi miros specifice genului cannabis; o geacă de culoare neagră care conţinea 12 bucăţi de folie din aluminiu, o rolă de foiţe pentru ţigarete, o cutie cu filtre, un grinder metalic de culoare roşie care conţinea resturi de masă vegetală.
 
Robert L. a declarat la momentul respectiv că este consumator de droguri (cannabis) de circa 2 ani de zile. Suspectul iniţial a declarat în faţa magistratului că este consumator de cannabis de aproximativ 4 ani, ocazional, pe care l-a cumpărat din Aiud de la o persoană necunoscută de etnie romă, care se afla în zona gării CFR. A susţinut că a cumpărat un gram cu suma de 60 de lei în data de 29 aprilie 2021, a consumat o parte din acesta singur, iar cantitatea identificată asupra sa a fost ceea ce i-a rămas.
 
A respins faptul că le-ar fi spus poliţiştilor că a procurat cannabisul de la Robert L., pe care a spus că îl cunoştea de circa 6-7 ani, fără a şti că se ocupă cu drogurile. Această declaraţie l-a scăpat pe bărbatul din Blaj de infracţiunea de trafic de droguri. În final, acesta a fost condamnat pentru cele două infracţiuni menţionate la 1 an şi 1 lună de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Instanţa a mai dispus confiscarea de la acesta a cantităţii de 7,5 grame de cannabis şi a unui grinder.
 
Tânărul a semnat un acord de asistenţă medicală, psihologică şi socială şi a fost inclus în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările