VIDEO Cum vrea ministrul Cuc să impulsioneze lucrările pe autostrada A10: îi cere voie premierului să stea 2 zile pe săptămână pe şantier

VIDEO Cum vrea ministrul Cuc să impulsioneze lucrările pe autostrada A10: îi cere voie premierului să stea 2 zile pe săptămână pe şantier

Şeful CNAIR şi ministrul Transporturilor au inspectat şantierele de pe A10

Ministrul Transporturilor vrea să fie prezent două zile pe săptămână pe şantierul celor două loturi rămase de construit pe traseul autostrăzii A10, Sebeş - Turda. Răzvan Cuc a spus joi, în Alba, că îi va cere voie premierului Viorica Dăncilă pentru a se deplasa pe şantier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Cuc a declarat la finalul inspecţiei pe cele două loturi de autostradă că lucrările au avansat într-un ritm destul de mic din punctul său de vedere şi că ”simte” o animare a şantierului doar atunci când este prezent el la faţa locului.
 
Din acest motiv, Cuc a spus că vrea să stea 2 zile pe săptămână pe aceste şantiere, urmând a-i cere voie premierului Viorica Dăncilă ca să poată pleca din Bucureşti. Ministrul a mai precizat că vrea să ţină promisiunea făcută de constructor privind deschiderea lotului 1 la finalul acestui an, însă nu e la fel de optimist şi în ceea ce priveşte lotul 2.
 
”Lucrările au avansat, însă într-un ritm destul de mic. Voi vorbi cu doamna prim ministru să îmi dea voie să vin să stau două zile pe săptămână pe şantier, să văd exact cum se avansează pe loturile astea. Văd că, de fiecare dată când vin pe şantier, parcă se animă, se energizează şantierul. Vreau să mă ţin de promisiune, ce mi-a promis constructorul, şi anume că la sfârşitul lunii decembrie, la sfârşitul anului, lotul 1 va fi dat în circulaţie”, a declarat Răzvan Cuc.
 
În ceea ce priveşte lotul 2, ministrul Transporturilor a spus că s-au finalizat mare parte din structuri, dar mai este nevoie de mobilizare. ”La lotul 2 lucrurile au început să se mişte, am văzut că s-au finalizat mare parte din structuri, dar trebuie să fie mult mai activi pe partea de terasamente ca să finalizeze. Este mult mai înapoiat lotul 2 faţă de lotul 1, tocmai de asta nu am marşat pe estimarea iniţială, făcută de fostul director CNAIR, când introducea şi lotul 2 pentru a fi deschis la sfârşitul acestui an”, a precizat ministrul.

 
Ministrul a mai spus, referitor la facturile depuse pentru decontarea lucrărilor, că acestea vor fi achitate de către CNAIR chiar înainte de termenul limită, ca să nu fie probleme de finanţare. În concluzie, acestea a precizat că este nemulţumit de lipsa de mobilizare. ”Aş fi vrut o forfotă şi o mobilizare mai mare. Voi veni şi voi sta pe şantier să văd cum se mobilizează. Nu voi face rabat când e vorba de calitate şi termene. Am reziliat contracte”, a cmpletat ministrul.

Lotul 1 al autostrăzii A10 are un grad de realizare de peste 70%, în timp ce lotul 1 se situează la un procent de doar 52%.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: