Confesiunea unui criminal. A recunoscut faptele şi spune, fără nicio remuşcare, că regretă ce s-a întâmplat

Confesiunea unui criminal. A recunoscut faptele şi spune, fără nicio remuşcare, că regretă ce s-a întâmplat

Autorul omorului de la Alba Iulia, la momentul reconstituirii faptelor

Tribunalul Alba a demarat luni, 22 ianuarie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei din Partoş, în care este judecat pentru omor calificat, respectiv tentativă la omor calificat, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Botoşani. Inculpatul a recunoscut în faţa instanţei faptele pentru care este judecat,

Ştiri pe aceeaşi temă

Infracţiunile săvârşite de Lupu Mădălin Miki au avut loc în 14 iulie 2017, iar victimele acestuia sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care a decedat în urma loviturilor primite şi un bărbat de 53 de ani, fiul femeii decedate, care a fost rănit foarte grav. Inculpatul a recunoscut în faţa instanţei de judecată faptele săvârşite, a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat şi a răspuns, pe scurt, la întrebările magistraţilor. 
 
Acesta a povestit că a intrat în locuinţa de pe strada Regimentul V Vânători de Munte din cartierul Partoş, exclusiv pentru a sustrage bani. În drumul său, acesta a întâlnit-o mai întâi pe femeie pe care a lovit-o de trei ori în cap cu o piatră de mari dimensiuni şi, după ce a căzut, i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele. Ulterior l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 53 de ani pe care, de asemenea, l-a lovit cu piatra şi, ulterior, cu pumnii şi picioarele. Înainte de acest moment, victima l-a întrebat pe agresor ce face mama lui şi acesta i-a spus că este bine. În realitate, femeia agoniza în grădina din spatele locuinţei.
 
Bărbatul lovit a rămas în stare de inconştienţă în interiorul locuinţei, de unde, agresorul, a sustras în total suma de 4.300 de lei. A luat şi mai multe haine cu care s-a schimbat, în condiţiile în care, cele de pe el erau pline de sânge, după care a părăsit casa, prin zona din spate, pe unde a şi intrat. Fără nicio remuşcare, Lupu Mădălin Miki a chemat un taxi şi a mers până la Cluj-Napoca, de unde, cu un microbuz, s-a deplasat în judeţul Botoşani, unde îşi avea domiciliul. Aici, după două zile, folosind aceeaşi metodă, a mai săvârşit o crimă, victima acestuia fiind o femeie în vârstă de 71 de ani. Criminalul a fost prins de poliţiştii din Botoşani, iar în timpul audierilor a recunoscut şi faptele de la Alba Iulia. 
 
 
Bărbatul de 53 de ani a suferit un şoc atât de puternic, încât nu a mai fost capabil, timp de 22 de ore, să se gândească să sune la poliţie sau la salvare. Deşi agresiunile au avut loc vineri dimineaţă, doar peste o zi, sâmbătă, femeia decedată în grădină a fost descoperită de o vecină, care a anunţat poliţia. Bărbatul rănit foarte grav a fost transportat la spital, în stare de şoc, cu multiple răni. 
 
Prezenţa tânărului acuzat de crimă la Alba Iulia, în ziua respectivă, a fost întâmplătoare. Lupu Mădălin Miki venea de la Reşiţa unde era cercetat sub control judiciar pentru o faptă de lovire. Intenţia probabilă a acestuia era de a merge spre casă, în Botoşani, dar pe drum s-a certat cu şoferul care l-a luat ”la ocazie” şi acesta l-a dat jos din maşină la Alba Iulia. Pentru că nu avea bani, tânărul de 24 de ani a început să caute potenţiale victime. După ce s-a plimbat pe străzile din zona gării, a ajuns pe Regimentul V Vânători de Munte unde s-a oprit în faţa locuinţei vizate pentru atac.
 
Inculpatul este judecat în paralal cu procesul de la Alba Iulia şi la Tribunalul Botoşani, tot pentru omor calificat. În acest dosar, Lupu Mădălin Miki a solicitat în apărarea lui efectuarea unei expertize medico-legale pishiatrice. Instanţa a aprobat, la termenul din 11 ianuarie, efectuarea expertizei de către Serviciul de Medicină Legală Botoşani, iar raportul ce va fi prezentat instanţei ar urma să stabilească dacă faptele au fost săvârşite cu discernământ. În procesul de la Alba Iulia, inculpatul nu a solicitat, deocamdată, această probă. A cerut, în schimb, să fie judecat în lipsă în situaţia în care va fi prezent la procesul de la Botoşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările