„Au salvat Alba Iulia de la o tragedie“. Primarul Mircea Hava mulţumeşte public persoanelor care l-au oprit pe şoferul care circula haotic pe străzi

„Au salvat Alba Iulia de la o tragedie“. Primarul Mircea Hava mulţumeşte public persoanelor care l-au oprit pe şoferul care circula haotic pe străzi

Bărbatul care a reuşit să oprească cursa şoferului aflat în criză

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, adresează mulţumiri publice pentru două persoane cu spirit civic care s-au implicat în rezolvarea situaţiei critice de pe străzi, când un şofer a circulat mai bine de 1 kilometru haotic şi era aproape să lovească mai mulţi pietoni.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Pentru felul responsabil şi implicat în care cel care a sesizat ce se întâmpla ieri pe străzile din Alba Iulia a refuzat doar să constate şi a trecut la fapte. Domnul Adrian, la fel ca şi cel care s-a solidarizat cu situaţia şi l-a imobilizat pe şoferul care conducea haotic şi iresponsabil, au salvat Alba Iulia de la o tragedie. Niciun tratat de civism nu te poate învăţa ce e bine să faci în asemenea momente, dar eu consider că cei doi şi-au atribuit pe merit un loc în galeria celor care pot şi fac ceva pentru semenii lor. 

Constat şi faptul că autorităţile au corectat, atât cât se putea şi pe moment, situaţia. Rămâne întrebarea dacă cineva ştia şi a mizat pe faptul că nu se va întâmpla??? Răspunsul, probabil, agravează culpa unui sistem care nu face destul pentru a elimina definitiv riscuri de genul acesta. Încă o dată, mulţumesc”, a scris primarul Mircea Hava pe Facebook.

Un şofer a fost aproape să lovească, miercuri, mai mulţi pietoni, care treceau strada, după ce a plecat în viteză pe culoarea roşie a semaforului, în centrul oraşului din Alba Iulia. În drumul său, şoferul a fost urmărit de un alt bărbat, cu mult spirit civic, care a încercat să-l convingă să oprească, deoarece pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic şi a pietonilor. Pasagerul care l-a urmărit a reuşit să-l oprească doar după ce i-a spart geamul şi i-a luat cheile din contact.


Potrivit poliţiştilor, bărbatul aflat la volan nu era sub influenţa alcoolului. Acesta a rămas fără permisul de conducere, iar poliţiştii au solicitat reevaluarea capacităţii de conducere. Rezultatele analizelor suplimentare realizate au arătat că bărbatul nu a consumat substanţe interzise. El a declarat că a suferit o criză pe fondul bolii de care suferă, respectiv diabet.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările