Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru Consiliul Judeţean Alba. PNL câştigă cu un procent de 53%

Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru Consiliul Judeţean Alba. PNL câştigă cu un procent de 53%

Pentru alegerea Consiliului Judeţean Alba au drept de vot un număr de 316.241 de persoane

Alegeri locale 2016. Alegerile locale pentru Consiliul Judeţean s-au desfăşurat în 2016 cu totul diferit faţă de scrutinul din urmă cu patru ani. Alegătorii au votat doar lista de candidaţi, iar preşedintele instituţiei se va alege de către consilieri. PNL a câştigat alegerile cu 53% din numărul total al voturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 19.00 PNL Alba a finalizat numărătoarea paralelă a voturilor exprimate pentru Consiliul Judeţean Alba. PNL are un scor electoral de aproximativ 53,2% şi 19 mandate în noul consiliu, respectiv majoritatea aleşilor. PSD, cu 26%, va avea 9 mandate, ALDE (6,9%) reuşeşte să obţină 3 mandate, iar PMP (6,5%) - 2 mandate.
 
UPDATE ora 08.30 După centralizarea a 60% din secţiile de vot din judeţ, PNL are 57%, iar PSD - 27%. Scorurile celorlate partide sunt următoarele: PMP – 6,83 la sută, ALDE – 6,65 la sută, UDMR – 4,32 la sută, UNPR – 2,82 la sută. 
 
Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel spune că în urma acestor alegeri, Consiliul Judeţean va avea avea în componenţă doar 2 partide, PNL şi PSD. „Suntem la 60%, noi ne-am propus 65% de la începutul campaniei, suntem pe acolo. O să fim două partide în Consiliul Judeţean, eu cred că ALDE şi PMP nu vor intra în CJ după cum văd eu rezultatele la acest moment” a declarat în cursul nopţii Ion Dumitrel. Acesta mai spune că au luat „mari bobârnace” în câteva comune unde au pierdut dar au câştigat oraşe importante şi că se va face o analiză pentru a vedea de ce au pierdut în comune precum poiana Vadului, Noşlac, Fărău, Roşia de Secaş, Arieşeni, Vinţul de Jos.
 
UPDATE ora 01.31: După centralizarea a 61 de secţii din 440, la Consiliul judeţean Alba: PNL - 60,44%, PSD - 20,05%.
 
UPDATE ora 00.45: PNL va câştiga detaşat şi alegerile pentru Consiliul Judeţean Alba. După centralizarea a circa 20% din secţii, PNL are peste 60% din numărul total al voturilor. Pe locul doi se află PSD cu circa 20%, urmat de PMP cu 7% şi ALDE cu 6%. Rezultatele sunt parţiale şi neoficiale, din numărătoarea paralelă a PNL.Un număr de 316.241 de cetăţeni din judeţul Alba cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene. 
 
Pentru alegeri locale 2016 la Consiliul Judeţean Alba au depus liste complete de candidaţi un număr de cinci formaţiuni politice: PNL, PSD, PMP, ALDE şi UNPR. UDMR a înregistrat o listă cu un număr de trei candidaţi. Partidele cu cele mai mari şanse de a desemna viitorii vicepreşedinţi sunt PNL, care îl susţine în continuare pe Ion Dumitrel şi PSD, care ar urma să îl propună pe deputatul Ioan Dîrzu. 
 

 

Alegeri locale 2016

Ambii sunt primii pe listele electorale ale celor două partide la alegeri locale 2016 Alba. PNL speră la un procent de cel puţin 60% la votul politic pentru Consiliul Judeţean, ceea ce ar permite ca partidul să obţină majoritatea de două treimi. PSD, de asemenea, vrea un scor care să îi permită să influenţeze votul pentru funcţiile de conducere şi să îşi impună cel puţin un om la vârful instituţiei, dominată în ultimii opt ani de către PNL. 
 

Rezultate alegeri locale 2016 Alba

 
Reprezentanţii PMP şi ALDE speră să intre în Consiliul judeţean cu câte doi candidaţi şi să ”facă jocurile” pentru desemnarea preşedintelui şi a celor doi vicepreşedinţi. Intrarea altor partide în afară de PNL şi PSD în Consiliul Judeţean Alba pare, însă, o misiunea destul de grea având în vedere că aceastea au foarte puţini reprezentanţi cu şanse în alegerile locale. Ambele partide au doar câte un primar în funcţie, în comune mici fără miză electorală mare.
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: