Soldatul Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan, va fi înmormântat sâmbătă în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Soldatul Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan, va fi înmormântat sâmbătă în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Vasile Claudiu Popa avea doar 28 de ani

Militarul din Alba Iulia căzut la datorie în Afganistan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor, sâmbătă, în cadrul unui ceremonial organizat începând cu ora 12.00. Trupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa va ajunge miercuri acasă şi va fi depus la Cercul Militar din Cetatea Alba Carolina, unde va rămâne până vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Alba Iulia a decis marţi dimineaţa atribuirea unui loc de veci în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Soldatul şi-a pierdut viaţa duminică seara, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Un alt militar român, din Constanţa, a murit în timpul misiunii respective. Cei doi au suferit răni deosebit de grave după ce au călcat pe dispozitiv şi au fost transportaţi cu un elicopter Medevac la spitalul militar din Baghram, unde au decedat în jurul orei 23.00 (ora României).
 
Vasile Claudiu Popa (28 de ani) a absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, după care a urmat Institutul de Marină din Constanţa. Militarul s-a mutat cu soţia la Constanţa unde, începând cu anul 2006, a lucrat în cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan.
 
”A venit cineva de la armată şi ne-a anunţat. Suntem distruşi, avea doar 28 de ani şi toată viaţa înainte. Nu ştim încă când va fi adus acasă pentru că nu ne-a anunţat nimeni“, a spus, luni, mătuşa militarului cu lacrimi în ochi. Mama acestuia a insistat să fie adus şi înmormântat la Alba Iulia şi nu la Constanţa unde a locuit în ultimii ani. Tatăl militarului a murit.  
 
Celălalt soldat care şi-a pierdut viaţa este plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani), din Constanţa şi era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Cei doi militari sunt din Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri.
 
Ministrul MApN, Mircea Duşa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa. Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările