Absolvent al Universităţii din Alba Iulia, desemnat ”Studentul Anului 2014” la categoria Drept

Absolvent al Universităţii din Alba Iulia, desemnat ”Studentul Anului 2014” la categoria Drept

Petru Cruciu este absolvent al Universităţii din Alba Iulia

Tânărul Petru Cruciu din Ocna Mureş, judeţul Alba, absolvent al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost desemnat Studentul Anului 2014 la categoria ”Drept” în cadrul evenimentului organizat de asociaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai buni studenţi din tara au fost desemnaţi  în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei de premiere Studentul Anului,  organizată de Asociaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte. Evenimentul a avut loc la ArCuB si i-a adus împreuna pe cei trei finalişti din cadrul celor cinci categorii de concurs si pe oameni importanţi din domeniu.
 
Câştigătorul distincţiei de „Studentul Anului 2014” şi al premiului în valoare de 1.500 de euro la categoria Drept a fost desemnat Petru Cruciu originar din Ocna Mureş şi proaspăt absolvent al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Locul al II-lea a revenit lui Radu-Stefan Odangiu (Universitatea de Vest, Timişoara), iar locul al III-lea a fost obţinut de Raul Miron (Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureş). Câştigătorii de pe locurile al II-lea si al III-lea au fost, de asemenea, recompensaţi cu premii în bani şi în internship-uri oferite de companiile partenere.
 
Lucrările au fost evaluare de un juriu de specialitate, format din reprezentanţi ai companiilor partenere, specialişti şi profesori din centre universitare din toată ţara. Studentul Anului este un concurs naţional, organizat de studenţi pentru studenţi, în cadrul asociaţiei Voluntari pentru Idei şi Proiecte, având ca scop crearea unei legături între mediul universitar şi mediul de business. Proiectul promovează excelenţa şi lansează studenţilor provocarea de a arăta că pot avea performanţe într-un context diferit de cel universitar.
 
”Studentul Anului” este un proiect naţional, o competiţie ce îşi propune să premieze excelenţa în mediul universitar pe cinci categorii: Medicină, Economie, Arhitectură, Jurnalism & Comunicare şi Drept. Proiectul are ca scop promovarea şi recompensarea acelor studenţi care îmbină cu succes provocările academice şi pe cele din mediul de business, dovedind atât creativitate şi simţ analitic, precum şi capacitatea de a se ridica la standardele impuse de marile companii de pe piaţa muncii.
 
Competiţia presupune rezolvarea unei teme ce poate fi sub formă de eseu sau aplicaţie, propusă de partenerul principal de pe fiecare categorie a proiectului. De asemenea, studenţii sunt evaluati si prin prisma CV-ului care denotă activităţile curriculare şi extracurriculare în care aceştia au fost implicaţi. Evaluarea este facută de un juriu specializat, format din partenerul principal fiecărei categorii de concurs şi din profesori universitari.
 
Voluntari pentru Idei şi Proiecte este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi formată exclusiv din studenţi. De 15 ani, VIP şi cele 4 comunităţi ale sale (Business Club, Leadership Development, Econosofia şi International Affairs) organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală şi profesională pe diverse domenii pentru studenţii şi masteranzii din România, oferindu-le şansa de a învăţa într-un mediu dinamic şi de a interacţiona cu specialişti.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările