Recomandări de călătorie pentru 2014: destinaţiile anului, atracţii turistice şi locuri de cazare

Recomandări de călătorie pentru 2014: destinaţiile anului, atracţii turistice şi locuri de cazare

Orăşelul Trinidad din Cuba, inclus în Patrimoniul Mondila UNESCO, sărbătoreşte anul acesta 500 de ani de la atestarea documentară FOTO en.wikipedia.org

Mulţi şi-au pregătit încă de anul trecut vacanţele pentru 2014 în dorinţa de a beneficia de cele mai bune oferte turistice. Pentru cei care încă nu ştiu încotro să se îndrepte pentru a-şi reîncărca bateriile şi pentru a se îmbogăţi sufleteşte cu noi experinţe, editorii Travel Channel au trasat principalele direcţii de călătorie în noul an.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pe urmele filmelor de succes 

Agenţiile de turism din întrega lume au început să includă în oferte tot mai multe pachete turistice inspirate de filme de succes. Şi România pare că se aliniază la trendul observat de editorii Travel Channel, un exemplu fiind tururile organizate de mai multe agenţii româneşti la Istanbul şi în împrejurimile metropolei turce pe urmele lui Suleyman Magnificul, urmare a succesului la public de care se bucură serialul „Suleyman Magnificul - sub domnia iubirii“, difuzat de postul de televiziune Kanal D. Printre producţiile care vor da tonul călătoriilor în cazul cinefililor se numără Hobbitul:Dezolarea lui Smaug, serialul Games of Thrones, Jocurile foamei, dar şi Grace of Monaco, un film despre viaţa frumoasei prinţese Grace Kelly, interpretată de actriţa Nicole Kidman, care se va lansa şi în România, în luna aprilie.

Trinidad, orăşelul muzeu aniversează 500 de ani

Destinaţia anului recomandată de travel Channel este orăşelul Trinidad din Cuba, localitate intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, care va sărbători anul acesta 500 de ani de la atestarea documentară. Considerat locul de naştere a muzicii salsa, Trinidad va fi invadat anul acesta mai ales de turişti americani, urmare a relaxării restricţiilor de călătorie instituite de guvernul american în urmă cu 50 de ani. Zeci de evenimente culturale, muzică şi dans, dar şi carnavaluri vor marca aniversarea celor cinci secole. 

Destinaţiile „sportive“ ale anului

Pentru prima dată, Jocurile Olimpice de Iarnă vor fi găzduite între 7-23 februarie în Rusia, la Soci, iar fanii sportului alb din întreaga lume se vor înghesui să urmărească înfruntarea unora dintre cei mai buni atleţi din lume. Cu siguranţă, mama Rusie are suficiente destinaţii turistice care îi vor uimi pe cei care vor alege anul acesta să-şi prelungească vizita la Soci, considerată cea mai importantă staţiune balneară şi de agrement din Rusia şi capitala neoficială a "Rivierei caucaziene". Nu în ultimul rând, Brazilia, unde se va desfăşura anul acesta Campionatul Mondial de Fotbal (12 iunie -13 iulie), va fi vedeta destinaţiilor turistice din 2014. 

Atracţia supremă: Aurora boreală sau Luminile Nordului

Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale optice, aurora boreală sau luminile nordului, aşa cum mai este denumit jocul celest de lumini, se pare că se va dezvălui norocoşilor în toată frumuseţea sa, tocmai în iarna acestui an. NASA a anunţat că activitatea solară va atinge un climax în primele luni ale lui 2104, iar efectele se vor constitui într-un spectacol incredibil oferit celor care se vor afla în ţările nordice. Zona lacului vulcanic Myvatn din Islanda se numără printre cele mai interesante şi mai potrivite locuri de unde turiştii se pot bucura de această adevărată minune a naturii.  

Mâncare, dar mai ales băutură autentică

Dacă anul trecut a fost la modă să descoperim în locurile în care călătorim restaurantele sau tavernele în care se prepară cea mai bună mâncare locală, anul acesta editorii Travel Channel ne îndeamnă să vizităm regiuni unde se fac cele mai bune licori bahice, indiferent dacă este vorba despre bere, vin, şampanie, rom sau cine ştie ce alte opţiuni. Ieşiţi din zona de confort şi, în loc să vă delectaţi cu o bere la barul hotelului, încercaţi să aflaţi unde se află acele pub-uri sau restaurante cu tradiţie, unde veţi învăţa o mulţime de lucruri despre cum se face ceea ce beţi şi unde puteţi asorta paharului de băutură feluri perfecte de mâncare locală. Cramele care funcţionează şi în regim de restaurant reprezintă, de asemenea, o alegere interesantă. 

Hosteluri şic în loc de hoteluri scumpe

Lăsaţi de-o parte prejudecăţile şi în 2014 rezervaţi o cameră la un hostel şi nu într-un hotel de cel puţin trei stele, aşa cum procedăm de cele mai multe ori. Conform Travel Channel, multe dintre hostelurile din marile oraşe europene, printre care Berlin, Frankfurt, Milano, Londra (patru metropole în care lanţul hotelier Marriot deschide hoteluri dedicate turiştilor tineri sau mai puţin tineri, dar dornici să socializeze şi să se încadreze într-un buget modest), Istanbul (cazare la #bunk) sau Lisabona (un exemplu ar fi Lounge Hotel) au fost recondiţionate şi transformate în locuri de cazare primitoare, cu condiţii surprinzător de bune, la preţuri rezonabile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările