FOTO Cum s-a schimbat Las Vegas într-un secol: de la o gară în deşert la Oraşul păcatelor

FOTO Cum s-a schimbat Las Vegas într-un secol: de la o gară în deşert la Oraşul păcatelor

Las Vegas, la îneputuri FOTO PROFIMEDIA

La începutul secolului al XX-lea, era doar o staţie de tren dintr-un deşert. Astăzi este capitala mondială a distracţiei şi a... pierzaniei, căci Las Vegas şi-a căpătat renumele Sin City (Oraşul păcatelor – n.r.). Cazinouri, hoteluri fabuloase, lumini, fântâni arteziene, lux: toate acestea descriu capitala statului Nevada, una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din lume, la doar un secol de la înfiinţare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oricine a petrecut ceva timp în Las Vegas are ce povesti, indiferent că e vorba de sume pierdute sau câştigate la cazino sau de o nuntă ad-hoc sau de nenumăraţi imitatori ai lui Elvis. Iar vechea zicală  „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas“ rezumă însăşi aura oraşului.

În anul 1890, dezvoltatorii de cale ferată din Statele Unite ale Americii s-au gândit că Vegas ar putea fi o primă staţie pe ruta San Pedro - Salt Lake City - Los Angeles, astfel că în 1905 aici a oprit primul tren. Zona a început să se dezvolte rapid, iar data oficială la care a fost fondat Las Vegas este 15 mai 1905.

Află aici povestea Oraşului păcatelor, cum a început Mafia sî facă afaceri în Vegas şi vezi o galerie foto uimitoare cu imagini de arhivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările