Carantina în grădinile zoologice: doi urşi panda s-au împerecheat după 10 ani de încercări eşuate

Carantina în grădinile zoologice: doi urşi panda s-au împerecheat după 10 ani de încercări eşuate

Ursul panda Ying Ying la grădina zoologica Ocean Park din Hong Kong 9 august 2009 FOTO EPA-EFE

Grădina zoologică Ocean Park din Hong Kong a anunţat luni că după 10 ani de „încercări şi erori” pentru determinarea a doi urşi panda să se împerecheze, minunea s-a întâmplat de la sine în perioada carantinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urşii în vârstă de 14 ani au reuşit să profite de sezonul de împerechere după o perioadă de linişte şi intimitate, parcul fiind închis turiştilor de la sfârşitul lunii ianuarie. 
 
„De la sfârşitul lunii martie, Ying Ying a început să se joace mai mult timp în apă, iar Le Le să marcheze teritoriul în preajma habitatului său şi să adulmece în căutarea mirosului lui Ying Ying”, se arată în comunicatul grădinii zoologice.
 
Dacă împerecherea a avut succes, primele semne ale gestaţiei vor putea fi observate la sfârşitul lunii iunie, deşi „Ying Ying ar putea avea un comportament al unei pseudo-gestaţii”.
 
Urşii panda sunt o specie ameninţată: doar circa 1.800 de urşi panda mai trăiesc în habitatul lor natural. Perioada de gestaţie a unui urs panda este între 72 şi 324 de zile.
 
Grădina zoologică va oferi veşti despre posibila venire pe lume a unui pui de panda al cuplului care s-a regăsit pe timp de pandemie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: