Şoseaua din Franţa care dispare sub 4 metri de apă în fiecare zi VIDEO

Şoseaua din Franţa care dispare sub 4 metri de apă în fiecare zi VIDEO

Pasajul du Gois, drumul care leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, în Franţa, este unul dintre cele mai periculoase, dar şi mai spectaculoase drumuri din lume. FOTO boredpanda.com

Pasajul du Gois este o şosea din Franţa care leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, din Oceanul Atlantic. Mareea face ca acest drum să poată fi traversat cu maşina doar de două ori pe zi, între anumite intervale orare, înainte de a fi acoperit de apă. De-a lungul timpului s-a întâmplat ca şoferii să fie surprinşi de flux pe şosea, dar norocul lor este că din loc în loc au fost montate platforme unde se pot refugia până sunt salvaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasajul du Gois, drumul care leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, în Franţa, este unul dintre cele mai periculoase, dar şi mai spectaculoase drumuri din lume. Din cauza fluxului şi refluxului, se poate conduce de-a lungul şoselei doar de două ori pe zi, timp de câteva ore, înainte ca totul să fie înghiţit de ape. 

De o parte şi de alta a drumului, care are o lungime de patru kilometri, sunt postate indicatoare unde se menţionează orele între care poate fi parcurs în siguranţă, în restul timpului adâncimea apei atingând 4 metri.

O mulţime de turiştii vin aici ca să treacă drumul şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca mesajele de averstiment să fie ignorate şi şoferii să fie surpinşi de apele care înghit asfaltul. 

FOTO boredpanda.com

Tocmai de aceea, autorităţile au instalat din loc în loc un fel de turnuri, unde oamenii pot urca şi aştepta să vină echipele de salvare. Bineînţeles, maşinile nu au parte de acelaşi tratament, fiind luate de valuri, notează Bored Panda. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările