VIDEO „Este jignitor şi distrugător la nivel emoţional, dar al dracului de eficient”: cum le cuceresc „băieţii răi“ pe femei

VIDEO „Este jignitor şi distrugător la nivel emoţional, dar al dracului de eficient”: cum le cuceresc „băieţii răi“ pe femei

Bărbaţii abuzează uneori de cuvinte dure, pe care le „maschează” cu expresii drăgăstoase, astfel încât să atragă femeile slabe de înger în aşternuturi. FOTO datinglifeimprovement.com

Tehnica de seducţie bazată pe critică, suferinţă şi răutate face victime printre reprezentantele sexului frumos, iar explicaţia este una cat se poate de simplă.

Seducţia prin insulte voalate, menite să submineze încrederea în sine a unei femei şi să o facă vulnerabilă, dă roade. Publicaţia „Daily Mail” menţioneză, într-un articol pe această temă, că există chiar seminarii, bloguri şi forumuri care îi învaţă pe bărbaţi cum să folosească această tehnică, folosind cuvinte dure, „mascate” cu expresii drăgăstoase, astfel încât să atragă femeile slabe de înger în aşternuturi.
 
Tehnica de seducţie prin subjugare a câştigat un număr îngrijorător de adepţi. Julien Blanc, prima persoană căruia i s-a interzis accesul în Marea Britanie din cauza comportamentului său sexist, este un fel de „guru” printre bărbaţii care cuceresc femeile distrugându-el încrederea în propria persoană. Acesta recunoaşte că metoda lui este jignitoare, nepotrivită şi distrugătoare la nivel emoţional, însă „se scuză” spunând că este „a dracului de eficientă”.
 
Julien Blanc, primul bărbat interzis în Marea Britanie. FOTO ctvnews.ca
 
Dacă în cazul femeilor de vârstă mijlocie, tehnica promovată de Blanc nu funcţionează perfect, în cazul tinerelor metoda mesajelor subliminale jignitoare face ravagii. Mesajul, menit să lovească „la baza” încrederii şi stimei de sine, le determină pe femei, potrivit psihologilor, să se concentreze exclusiv pe defectele lor şi să aibă aşteptări mai mici de la partener. Cele care au o stimă de sine redusă tânjesc după aprobarea bărbatului, ajungând, astfel, să se complacă în relaţii disfuncţionale doar pentru a  dovedi că sunt suficient de bune pentru partener.
 
 
Deşi pentru unii masculi această tehnică este doar o modalitate de distracţie, ea are rădăcini psihologice destul de adânci. Principiul de bază constă în subminarea încrederii. „De exemplu, nu ai nicio şansă în faţa unei persoane mai bună cu trei puncte, să zicem, decât tine. Singura cale prin care un băiat de nota şase are o şansă la o fată de nota zece este prin adoptarea acestei tehnici, care o face pe ea să se simtă de nota trei. Minimalizând-o, fata devine accesibilă pentru el”, scrie Amanda Platell, autoarea articolului. Platell dă vina pe reţelele sociale, care spune ea, uşurează bărbaţilor „toată treaba”, prin comentariile răutăcioase pe care aceştia le pot lăsa pe Twitter sau Facebook.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările