Un bar din Bucureşti, inclus pe locul 3 în clasamentul celor mai bune 50 de localuri din Europa

Un bar din Bucureşti, inclus pe locul 3 în clasamentul celor mai bune 50 de localuri din Europa

QP Pub din Bucureşti FOTO Facebook/ QP Pub

Administratorii Big 7 Travel, un popular portal online care oferă sfaturi şi recenzii turistice, au întocmit un top 50 al celor mai bune "dive baruri" din Europa. Pe locul 3 al podiumului s-a clasat un bar din Bucureşti, singurul din România inclus în clasament.

Potrivit realizatorilor cercetării, au fost luate în considerare localuri din categoria "dive bar" (n.r. - o expresie apropiată în română de termenul "cârciumă", bar cunoscut în anumite medii sociale, cu clienţi constanţi şi atmosferă plăcută) din toate ţările componente ale Uniunii Europene.

Unele ţări, au avut mai multe "finaliste", dar din România a fost inclus în top doar QP Pub, bar situat în centrul Bucureştiului, pe strada General David Praporgescu.

Una dintre metodologiile de departajare a barurilor nominalizate a constat în supunerea la vot a "candidaţilor" în cadrul unui sondaj efectuat în rândul celor 1,5 milioane de membri ai comunităţii online Big 7 Travel.

Au mai fost luate în considerate recenzii anterioare, dar decisivă a fost părerea formulată de un client care „a inspectat“ barurile în secret, fără ştirea administratorilor.

QP Pub a fost plasat pe locul 3 al topului 50 şi a fost descris astfel de către autorii articolului: „Un bar mic, unde se face un incredibil Log Island Ice Tea, QP rămâne deschis până când ultimul client se târăşte afară, semnul unui «dive bar» adevărat. Dacă rămâi îndeajuns de mult să prinzi runda de dans, vei deveni un client care va dori să revină“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările