„Tatuajele solare”, o nouă modă periculoasă ia amploare pe reţelele sociale

„Tatuajele solare”, o nouă modă periculoasă ia amploare pe reţelele sociale

FOTO pixshark.com

Crema de protecţie solară este foarte importantă pentru sănătate, însă o nouă modă îi determină pe iubitorii de soare teribilişti să renunţe la această regulă de aur impusă de medicii dermatologi, în numele artei: aceştia se lasă arşi de soare cu model, dornici să posteze pe reţelele sociale poze cu „tatuajele solare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă modă de pe reţelele sociale îi pune pe jar pe medicii dermatologi de pretutindeni. Sub hashtag-ul „#sunburnart”, tinerii postează pe Instagram fotografii cu pielea „sărutată” de razele soarelui. Aceştia obţin modelele de pe piele, asemănătoare unor tatuaje, dacă se expun la soare cu pielea acoperită de anumite şabloane.
 
 „Trendul acesta se bate cap în cap cu sfaturile medicale. Acele porţiuni arse provoacă riduri şi pistrui şi te predispun la cancer, în special la melanom”, avertizează doctorul Barney Kenet, un dermatolog din New York, SUA. Specialistul precizează că acest curent este şi mai periculos decât statul la soare pentru a te bronza, pentru că oamenii au tendinţa să se expună chiar mai mult timp decât o fac de obicei pentru ca modelele de pe piele să fie mai clare, scrie „Daily Mail”. 
 
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările