Sfaturi pentru a avea un păr frumos: cum scăpaţi de aspectul lucios aplicând câteva trucuri simple

Sfaturi pentru a avea un păr frumos: cum scăpaţi de aspectul lucios aplicând câteva trucuri simple

10 sfaturi pentru un păr frumos. FOTO 123RF

Spălarea frecventă a părului poate afecta structura acestuia, potrivit lui Lynne Goldberg, director al Centrului Medical Boston. În acest mod, glandele sebacee cresc producţia de grăsime, ajungându-se la un cerc vicios în care este nevoie de spălare zilnică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bright Side a realizat lista celor mai importante sfaturi care vor îmbunătăţi aspectul părului:

Alimentaţia

Pentru a vă asigura că părul rămâne mai mult timp curat, eliminaţi alimente grase sau prăjite din dieta dumneavoastră. Acelaşi lucru este valabil şi pentru zahăr, pâine albă şi conserve. Înlocuiţi aceste produse cu fructe şi legume, produse lactate, carne slabă şi nuci. Acest lucru ajută la reducerea producţiei de sebum.

Utilizaţi şampoane uscate

Pentru a ascunde aspectul gras, aplicaţi la rădăcina părului şampon uscat spray. Aşteptaţi zece minute şi apoi pieptănaţi. Şamponul uscat va absorbi grăsimea şi  după un timp va oferi părului un aspect curat.

Accesorii

Vă puteţi ajuta de accesoriile pentru păr, şepci sau meşe, atunci când vreţi să ascundeţi că nu v-aţi spălat părul în aceeaşi zi, dar nu negligaţi curăţarea acestora.

Atenţie la temperature apei

Când vă spălaţi părul, folosiţi apă caldă sau călduţă. Apa fierbine creşte cantitatea de grăsime secretată de scalp. După ce spălaţi părul, trebuie să-l lăsaţi să se usuce în mod natural.

Purtaţi părul împletit

Împletiturile de orice tip ascund foarte bine rădăcinile grase. Puteţi face o uşoară tapetare la rădăcină pentru a ascunde şi mai bine aspectul lucios.

Prindeţi părul înainte de culcare

Prindeţi părul înainte de a merge la culcare. După ce v-aţi aşezat pe pernă, aranjaţi-vă părul de-a lungul marginii superioare a pernei

Schimbaţi cărarea

Schimbaţi cărarea de pe o parte pe alta sau încercaţi varianta zig-zag. Motivul pentru a face acest lucru este simplu: părul este obişnuit să fie aranjat într-o anumită manieră, ceea ce duce la pierderea volumului la rădăcini. De asemenea, el tinde să devină mai murdar în acea zonă. Acest lucru va da volum, oferind un aspect curat părului.

Evitaţi coafurile plate

Încearcaţi să nu apelaţi în mod repetat la coafuri care să lipsească părul de scalp. Vă va face părul să arate mai murdar decât este de fapt. Cea mai bună opţiune ar fi să întoarceţi uşor părul la rădăcini pentru a obţine volum şi apoi să-l fixaţi într-o coadă sau într-un coc.

Curăţaţi periile

Nu uitaţi să curăţaţi cu regularitate periile pentru a preveni încărcarea părului cu grăsime, balsam şi produse de îngrijire rămase pe suprafaţa acestora. Periile şi pieptenii trebuie spălaţi o dată pe săptămână în apă caldă cu şampon sau săpun.

Ţineţi cont de câteva reguli atunci când vă spălaţi părul:

·  Uscaţi părul cu un tricou în loc de un prosop pentru a netezi firele rebele

·  Utilizaţi vârfurile degetelor pentru a masa uşor scalpul după ce aplicaţi şampon

·  Niciodată nu folosiţi balsam în zona rădăcinilor

·  Stoarceţi părul de apă înainte de a aplica balsam de păr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările