Regulile academicianului Ovidiu Bojor pentru longevitate: „Celula umană moare şi renaşte la o distanţă de un an şi jumătate“

Regulile academicianului Ovidiu Bojor pentru longevitate: „Celula umană moare şi renaşte la o distanţă de un an şi jumătate“

Ovidiu Bojor FOTO Adevarul

Academicianul Ovidiu Bojor explică cum fenomenul îmbătrânirii poate fi încetinit prin alimentarea organismului cu acizii care au capacitatea de a reînnoi celulele apărute pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei de Ştiinţe şi Arte din SUA, Ovidiu Bojor descrie în cartea „Ovidiu Bojor, omul care a cucerit vârfurile“ dieta care încetineşte îmbătrânirea.

Studiile au arătat că o celulă umană moare şi renaşte la o distanţă de un an şi jumătate-doi ani, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacităţile noilor celule se deteriorează treptat. Cei care le pot întări sunt acizii nucleici. Îi putem găsi în germeni de grâu, pâine integrală, alge marine, fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase, soia, fasole, linte, mazăre, spanac, andive, în miere şi sucuri de fructe, în ouă şi produse lactate.

După 40 de ani evită carnea

„Carnea conţine în ea moartea animalului ucis. Consumatorii de carne, s-a dovedit, sunt mult mai agresivi. Celebrul medic japonez George Oshawa susţine, de altfel, că hrana ideală pentru persoanele în vârstă ar trebui să constea 60% în cereale nedecorticate,  30% în legume, fructe şi seminţe şi doar 10% în ouă, lapte şi carne“.

Regula 8-8-8

Longevitatea nu ţine însă doar de dietă, contează şi munca, dar şi somnul. „Studiul mi-a dovedit însă că disciplina muncii, a meselor şi a somnului este favorabilă longevităţii. Eu am instituit regula celor trei opturi: 8 ore de somn,  8 ore de muncă şi 8 ore de odihnă activă. O respect. Când simt că am obosit,  mă întind în pat, aplic câteva tehnici din yoga şi adorm atât de profund că pot suna şi telefoanele, nu le aud. După jumătate de oră, sunt iar proaspăt şi mai pot lucra încă 4-5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul să sune. Ceasul meu interior funcţionează aşa de bine că e suficient să-mi propun o oră de trezire şi mă trezesc la timp“, notează Ovidiu Bojor.

Cele 7 reguli ale longevităţii:

1. Regula 8-8-8

2. Optimism

3. Alimentaţie corectă

4. Cultivare mentală

5. Fără excese

6. Iubirea faţă de Creator şi faţă de Creaţie

7. Să dăruieşti mai mult şi să pretinzi mai puţin

Activ şi încă energic, academicianul Ovidiu Bojor iubeşte să se întâlnească cu oamenii cărora le dă întâlnire pentru a le povesti despre studiile şi descoperirile făcute în ultima vreme. Una dintre conferinţele la care va participa are loc marţi, 26 februarie, ora 18.30 la Sala Dalles, când va avea loc lansare cărţii „Ghid spiritual pentru copii, părinţi, femei şi bărbaţi“, organizat de editura Dharana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările