Leacuri naturale împotriva oboselii de după sărbători

Leacuri naturale împotriva oboselii de după sărbători

Leacuri naturale împotriva oboselii de după sărbători

Bogate în vitamine şi minerale, plantele sunt o minune pentru energizarea organismul şi ţinerea oboselii la distanţă. Fie că sunt folosite sub formă de ceai, uleiuri volatile sau germeni, acestea cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urzica, sunătoarea sau lăptişorul de matcă, sunt doar câteva din remediile naturale care cresc abilitatea corpului de a face fata stresului după sărbători. Fie că aţi fost plecaţi în vacanţă sau aţi petrecut prea mult, plantele sunt un remediu natural care pot ajuta la reechilibrarea organismului.

Sunătoarea

Antidepresiv natural, sunătoarea este recomandată în cazuri de oboseală cronică. Are efect tonic, revigorant, remineralizant şi antidepresiv. Sunătoarea este un excelent calmant, fiind recunoscută pentru calmarea migrenelor, combaterea depresiei, alungarea durerilor de cap, a nevrozelor, tratarea isteriei şi a nevralgiilor faciale.


Germenii de grâu

Germenii de grâu sunt un aliat de încredere în combaterea oboselii. Având în componenţă toate vitaminele din complexul B, indispensabile pentru un somn bun sau pentru a lupta contra stresului, precum şi numeroase minerale ca magneziul, zincul şi fosfor, aceştia susţin refacerea organismului. Germenii de grau contribuie si la echilibrarea metabolismului si cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.


Lăptişorul de matcă

Bogat în acid pantotenic (contra efectelor stresului şi revigorant), piridoxină (combate anemia), vitaminele A, C, D şi E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime şi 18 aminoacizi, lăptişorul de marcă este recomandat în perioadele de efort fizic şi intelectual intens.


Urzica

Tonic general al organismului, planta conţine vitamine (B2, B5, acid folic), minerale (fier, siliciu, magneziu) şi oligoelemente (cupru, zinc) şi aminoacizi esenţiali, fiind o soluţie contra oboselii, a anxietăţii şi a stărilor depresive.

Uleiuri esenţiale

Vă vine sau nu să credeţi, unele uleiuri esenţiale ajută la înlăturarea oboselii. Uleiul esenţial de rozmarin îmbunătăţeşte circulaţia sângelui atunci când este folosut pentru masaj. Mai poate fi folosit în apa de baie sau pentru aromatizatrea spaţiului. Este indicat şi în stările de oboseală şi  nervozitate.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: