Inspiraţie pentru casă: 10 livinguri moderne amenajate de designeri şi arhitecţi români

Inspiraţie pentru casă: 10 livinguri moderne amenajate de designeri şi arhitecţi români

Probabil unul dintre cele mai abordabile stiluri de amenajare, stilul modern e adesea greşit interpretat de pasionaţii de amenajări interioare, scrie The Spruce. De fapt, mulţi îl folosesc pentru a descrie decoruri contemporane, însă el vine cu propriile lui caracteristice, care nu se schimbă odată cu tendinţele de design.

Ştiri pe aceeaşi temă

De exemplu, câteva elemente pe care le-ai putea întâlni în multe livinguri moderne sunt piesele de mobilier cu linii simple, curate, fără zorzoane sau decoraţiuni inutile, o influenţă clară a minimalismului. Stilul modern îşi ia inspiraţia şi din stilul scandinav şi chiar din cel industrial şi integrează finisaje din materiale naturale puţin prelucrate, cum ar fi lemnul natur, betonul expus, pielea, metalele şi fibrele naturale.
 

1. Pasteluri neutre şi influenţe minimaliste

 
Mixul de gri, alb şi textură de lemn e mai degrabă specific stilului scandinav, însă în această amenajare creată de arhitecţii Rareş Urzică şi Irina Pandele de la Ortigo Design se combină armonios cu mobila cu linii moderne. Texturile sunt un pic mai rafinate decât în cazul unei amenajări pur scandinave, iar decoraţiunile sunt păstrate la un nivel minim.
 


2. Culori neutre şi mult lemn într-o casă cu supantă

 
Datorită supantei acestei case din zona Băneasa din Bucureşti, arhitectele Alexandra Coman şi Lavinia Popescu de la Artizone au putut placa un perete pe două etaje cu MDF, pentru a crea un centru vizual impunător.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările