De la oraş la sat: povestea unui cuplu care recondiţionează o casă veche de 80 de ani, la poalele Făgăraşilor

De la oraş la sat: povestea unui cuplu care recondiţionează o casă veche de 80 de ani, la poalele Făgăraşilor

Traiul la oraş impune un ritm alert, este gălăgios şi poluat, te ţine departe de natură şi devine din ce în ce mai scump. Aşa că mulţi sunt cei care hotărăsc să renunţe la stilul ăsta de viaţă şi îşi cumpără o casă la ţară. Suntem curioşi să aflăm poveştile oamenilor care au făcut acest pas şi să descoperim de ce au luat această decizie, cât de greu sau uşor le-a fost şi cum li s-a schimbat viaţa.

Toate aceste nevoi se încadrează într-un nou trend în creştere în rândul românilor, migraţia de la oraş la sate. Datele de la Institutul Naţional de Statistică sunt cele care confirmă teoria, iar în 2017, peste 100 de mii de români au ales să facă acest pas, în timp ce doar 87.000 s-au mutat de la sate la oraşe în aceeaşi perioadă.
 
Iată povestea unui cuplu care – după mulţi ani de căutări – a găsit casa perfectă în satul Bradetu din judeţul Argeş, la poalele munţilor Făgăraş.
 
 
Dona şi Vali au hotărât să se mute de la oraş la sat imediat după ce s-au cunoscut. Au căutat trei ani şi în cele din urmă au găsit casa de la Brădetu, o locuinţă tipic argeşeană, cu două camere şi o anexă cu două încăperi. Au pus bani deoparte lună de lună, iar apoi au făcut un credit de 18.000 de euro pentru a-şi îndeplini visul. Lucrează deja de doi ani la renovarea locuinţei şi plănuiesc să se mute definitiv în 2022. Momentan petrec trei zile în Bucureşti şi patru la sat, muncind la construcţie, dar şi la grădina de 2500 de metri pe care o au.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările