De ce este atât de greu să slăbim?

De ce este atât de greu să slăbim?

O dietă de succes presupune timp şi ambiţie FOTO Shutterstock

Vrei să slăbeşti, ai stabilit un plan de dietă, ai pierdut 1-2 kilograme în primele zile, apoi totul a stagnat. Ce se întâmplă? De ce nu poţi slăbi, ba chiar continui să iei în greutate?

Ştiri pe aceeaşi temă

Lăsând la o parte adevărurile cărora le cădem pradă - mâncarea este delicioasă, exerciţiile fizice sunt grele şi timpul este prea scurt - sunt mulţi alţi factori care afectează pierderea în greutate şi de care, adeseori, nici măcar nu suntem conştienţi.

În general, cu cât o persoană este mai supraponderală cu atât pierde mai multe kilograme când începe un regim alimentar. Încurajată de succes, de multe ori acea persoană se premiază pentru reuşită. Nu este nimic rău în asta, exceptând faptul că, la nivel psihologic, intervin unele schimbări care afectează mersul dietei.

În pofida reclamelor făcute de industria „dietelor“, de cea farmaceutică sau alimentară, nu există nici pilule şi nici diete magice, care să funcţioneze „peste noapte“.

Citeşte aici care sunt cele mai mari greşeli pe care le face o persoană când alege o dietă şi care sunt factorii ce influenţează succesul acesteia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: