Cum şi când e indicat să bem apă cu lămâie pentru a arde grăsimile

Cum şi când e indicat să bem apă cu lămâie pentru a arde grăsimile

Datorită conţinutului bogat în acid citric apa cu zeamă de lămâie este un remediu eficient împotriva kilogramelor în plus, având un efect diuretic care favorizează eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lămâia este cunoscută pentru conţinutul bogat în vitamina C şi numeroşi nutrienţi, minerale (potasiu, calciu şi magneziu), pectină, flavonoide şi uleiuri esenţiale. Lămâia conţine şi pectină, o fibră solubilă care se umflă în stomac când intră în contact cu apa. Din acest motiv, apa cu lămâie reduce pofta de mâncare prin creşterea senzaţiei de saţietate, scrie thriveglobal.com.

Lămâia are puternice proprietăţi digestive

Datorită compoziţiei sale, lămâia favorizează producerea de sucuri gastrice, ceea ce face ca produsele alimentare să se descompună mai uşor. Astfel, apa plată cu lămâie îmbunătăţeşte digestia şi scade riscul de a ne confrunta cu balonarea.  

Când şi cum să consumăm apă cu lămâie pentru a arde grăsimile

Lămâia este foarte bogată în flavonoide, metaboliţi care îi dau posibilitatea de a înlătura grăsimea din sângele nostru. De asemenea, accelerează metabolismul, ajutându-ne să ardem mai multe calorii.

Nutriţioniştii subliniază faptul că apa cu lămâie ajută la pierederea naturală în greutate atâta timp cât este dublată de o dietă echilibrată. Pentru rezultate cât mai bune, se încălzeşte un pahar de apă în care se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. O altă metodă este adăugarea unei lămâi tăiate felii într-un borcan cu apă, lichidul putând fi consumat abia după câteva ore. Consumaţi un pahar de apă cu lămâie cu aproximativ 30 de minute înainte de fiecare masă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: