Crearea unui ambient plăcut în propria locuinţă

Un studiu realizat anul acesta arată că romanii îşi renoveaza o dată la 5 ani locuinţa, aproape jumătate dintre acestia alocând un buget de aproximativ 5000 de lei. Fie că vorbim de vopseaua cu care zugrăvim, gresia pe care o alegem sau calitatea chitului pentru rosturi, toate acestea joacă un rol important în crearea unui ambient plăcut.

Despre chituri

Folosit la îmbinările plăcilor de gresie şi faianţă, chitul de rosturi poate pune în evidenţă întreaga suprafaţă, adăugând un strop de culoare acesteia. Puţini dintre noi stiu însă că, dincolo de rolul decorativ, chitul este esenţial pentru etanşeitatea şi stabilitatea plăcilor ceramice. Aplicat corect, un chit calitativ te fereşte de mucegai, pete sau chiar desprinderea plăcilor ceramice.

Trenduri în zona de chituri

Unul dintre trendurile ultimilor ani este dat de designul interior inspirat din natură. Aici vorbim în special de geamurile largi care permit lumina naturală a soarelui să intre în locuinţă, materialele cu modele inspirate din natură şi... culoare J.

Atunci când alegi culoarea chitului, poţi merge pe una dintre cele două direcţii:

  • Cauţi o culoare complementară cu cea a gresiei şi faianţei, o nuanţă discretă care poate să treacă chiar neobservată, lăsând plăcile ceramice să atragă întreaga atenţie.
  • Mergi pe o variantă mai îndrăzneaţă şi cauţi să adaugi o notă de creativitate prin nuanţa de chit aleasă.

Oricare dintre cele două variante ai alege, noi îţi recomandăm gama de chituri Mapei, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial de adezivi, hidroizolaţii, chituri şi produse chimice pentru construcţii.

Poţi găsi o varietate de până la 52 de nuanţe, astfel încât imaginaţia ta să poată zburda liniştită printre opţiuni. În plus, calitatea materialelor îţi oferă avantaje tehnice pe care le vom dezvolta puţin mai jos.

Soluţiile Mapei

În cadrul unui apartament, cel mai probabil vei folosi unul dintre următoarele trei chituri, fiecare cu avantajele sale:

Ultracolor Plus – Un chit pentru rosturi între 2 şi 20 mm. Cu efect de respingere a apei - tehnologie DropEffect® şi rezistenţă împotriva mucegaiului - tehnologie BioBlock®.

Keracolor FF – Chit pentru rosturi fine, de până la 6 mm. Cu efect de respingere a apei - tehnologie DropEffect®

Kerapoxy Design- un chit epoxidic, decorativ, disponibil în 25 de culori. Pentru un efect estetic deosebit poţi adăuga fulgi coloraţi Mapeglitter.

Pentru a afla mai multe despre chiturile Mapei şi CUM trebuie aplicate în mod corespunzător, te invităm pe canalul Youtube Mapei, pentru a urmări seria de filmuleţe Tips&Tricks!