Cele mai eficiente modalităţi prin care să te motivezi când te simţi leneş

Cele mai eficiente modalităţi prin
care să te motivezi când te simţi leneş

Câteodată, este important doar să te apuci de lucru FOTO Shutterstock

Imaginează-ţi acest lucru: ai o listă extrem de lungă cu lucruri pe care vrei să le faci şi obiective pe care vrei să le atingi. Eşti conştient că ar trebui să munceşti, dar simţi că nu vrei să faci nimic. Îţi este extrem de greu să rămâi concentrat şi eşti nemotivat. Dacă aceste lucruri îţi sună familiar, ar trebui să ştii că nu eşti singurul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi avem zile în care simţim că nu vrem să facem nimic. Câteodată nu ne simţim bine, câteodată ne simţim copleşiţi de toată munca pe care o avem de făcut, câteodată avem o stare proastă, iar uneori ne este lene. Dar nu contează de ce te simţi nemotivat, problema este că aceasta este o luptă, iar tu continui să pierzi. În aceste zile când te simţi leneş ai două opţiuni. Fie stai degeaba şi oricum te stresează gândul că ai ceva de făcut, fie găseşti modalităţi prin care să fii productiv şi să te motivezi. Dacă alegi cea de-a doua variantă, site-ul Life Hack oferă câteva sfaturi care te vor ajuta să termini ceea ce ai de făcut, chiar şi atunci când nu prea ai chef să faci acele lucruri.

1.Scapă de sarcinile măreţe

Sarcinile sau obiectivele măreţe pot părea extrem de descurajante, mai ales dacă nu eşti foarte motivat să le îndeplineşti. Ar trebui să împarţi aceste obiective măreţe în sarcini mai mici. Astfel, acestea vor fi mai puţin intimidante şi te vei simţi mai motivat. De exemplu, dacă ai de pregătit o prezentare importantă pentru muncă, poţi să o împarţi în bucăţi şi să începi să lucrezi, pe rând, la fiecare dintre paşi.

2. Fă puţină mişcare

Câteodată simţi că nu vrei să faci nimic deoarece...ei bine, chiar nu ai un motiv foarte întemeiat. Dacă nu faci destulă mişcare te vei simţi, mai mult ca sigur, leneş. Deci ieşi şi aleargă puţin sau doar mergi pe jos în jurul blocului. Orice fel de mişcare funcţionează atâta timp cât îţi pui sângele în mişcare. Aceasta este o modalitate sigură prin care îţi vei da destulă energie încât să poţi să îţi termini treaba.

3. Concentrează-te la ceea ce ai de făcut

Dacă te simţi copleşit de cât de multe lucruri ai de făcut, s-ar putea să nu mai vrei să faci nimic. În acest caz, alege doar un lucru pe care îl ai de făcut, de preferat, cel mai important. Concentrează-te doar asupra acelui lucru şi du-l la bun sfârşit. Odată ce l-ai terminat, s-ar putea să te simţi motivat să le faci şi pe celelalte. Câteodată, este important doar să te apuci de lucru.

4. Ia o pauza şi reîncarcă-ţi bateriile

Câteodată poate fi benefic să iei o pauză şi să faci ceva ce îţi place cu adevărat şi care îţi dă o stare de bine. După ce ai terminat te vei întoarce la lista ta de lucruri de făcut, fericit şi odihnit. Acest lucru s-ar putea să îţi dea motivaţia necesară să munceşti la lucrurile mai puţin distractive pe care le ai de îndeplinit.

5. Recompensează-te

Un studiu arată că oamenii sunt mult mai motivaţi să îndeplinească o sarcină dacă li se oferă un stimulent în vederea completării acesteia. Deci alege-ţi o recompensă pe care să o primeşti doar dacă ai făcut ceea ce ti-ai propus. Răsfaţă-te cu ceva ce îţi doreşti de ceva vreme sau chiar şi cu ceva mai mic precum o baie relaxantă sau un pahar de vin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările