Cum adaptezi amenajarea camerei copilului la nevoile şi schimbările prin care trece de la 1 an până la 6

Cum adaptezi amenajarea camerei copilului la nevoile şi schimbările prin care trece de la 1 an până la 6

Să amenajezi o cameră pentru copii nu e aşa simplu pe cât pare: vrei să îmbini partea jucăuşă cu cea educativă, pentru că procesul de asimilare e unul constant. Am început o serie de articole despre camera copilului şi ţi-am pregătit sfaturi practice de la designeri din România, cu idei de camere amenajate de ei, plus informaţii de la un psiholog şi un consultant în somnul copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când copilul are între unu şi şase ani, prioritatea atunci când îi amenajezi camera este nevoia de siguranţă, spune Daiana Colceriu, psiholog şi fondator al Grădiniţei Heidi din Braşov. Corpurile de mobilier trebuie să fie bine prinse pe perete, comodele cu mai multe sertare ar trebui evitate, pentru că cel mic se poate căţăra şi cădea, mobilierul trebuie să aibă colţuri rotunjite sau protecţii.
 
 Cameră de copii amenajată de iDecorate în Bucureşti, cu pătuţ stil Montessori. Foto: Vlad Creţeanu.
 
Pe locul doi vine nevoia de autonomie: e bine ca cel mic să aibă lucruri la nivelul lui: sertarele cu haine, umeraşele, cuierul, astfel încât să poată să se îmbrace singur, la fel jucăriile, pentru a îi încuraja autonomia.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările