Premieră la Săptămâna Modei de la New York: un model cu toate membrele amputate a defilat pe podium

Premieră la
Săptămâna Modei de la New York: un model cu toate membrele amputate a defilat pe
podium

Karen (31 de ani) şi-a pierdut toate cele patru membre din cauza unei meningite bacteriene FOTO: abcnews.com

O femeie care poartă proteze de mâini şi de picioare a defilat ca un adevărat model la Săptămâna Modei de la New York, marcând o premieră pentru un eveniment de o asemenea amploare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În aplauzele celor prezenţi, Karen Crespo (31 de ani), din California, a demonstrat că dizabilităţile fizice nu sunt un obstacol în lumea exclusivistă a modei. Ea s-a simţit foarte bine pe podium, deşi recunoaşte că a avut emoţii puternice.

„A fost un moment ireal. Mi-a crescut încrederea în mine. M-a ajutat să privesc viaţa mai optimist. Acum, simt că pot să ies în lume şi să merg încrezătoare în forţele proprii. Înainte, nu voiam decât să stau în casă şi să mă ascund de lume. evenimentul m-a influenţat pozitiv şi m-a inspirat să ajut alţi oameni în situaţii similare“, a declarat Karen după eveniment, citată de ABC News.

Femeia a fost invitată să defileze la prestigiosul eveniment de modă de Carrie Hammer, unul dintre designerii care şi-au prezentat colecţiile de haine pentru sezonul următor. Aceasta i-a cumpărat proteze în valoare de 100.000 de dolari după ce a aflat că cele pe care Karen le comandase i-au fost furate din faţa casei după livrare.

FOTO: Guliver Getty Images

Karen şi-a pierdut toate cele patru membre după o luptă îndelungată cu o formă severă de meningită bacteriană. Femeia i-a mulţumit designerului Carrie Hammer pentru că a arătat lumii faptul că „frumuseţea poate avea forme şi dimensiuni diferite şi nu există bun sau rău“, potrivit publicaţiei Huffington Post.

„Fiecare om este frumos, iar Karen s-a depăşit pe sine. Ceea ce fac eu este să-i ajut pe oameni să devină modele“, a spus designerul care a ajutat-o pe Karen să defileze la Săptămâna Modei de la New York.

Manechin în scaun cu rotile

La ediţia din primăvară a aceluiaşi eveniment de la New York, designerul a adus pe podium, tot în premieră, o femeie cu rotile. Danielle Sheypuk, de profesie psiholog, a prezentat hainele create de Carrie Hammer. „Am decis să lucrez cu modele de urmat, nu cu modele de podium. Este important pentru mine ca toate femeile să fie conştiente de valoarea lor. Eu creez haine care se potrivesc femeilor. Nu femeile trebuie să se potrivească hainelor create de mine“, a declarat atunci designerul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările