„Sunt virgină după o relaţie de 17 de ani“

„Sunt virgină după o relaţie de 17 de ani“

Cultura noastră se concentrează pe sex într-un mod specific. Mass-media sau industria farmaceutică oferă o anumită viziune asupra sexului. În majoritatea cazurilor, noi ne însuşim această percepţie şi o luăm ca atare. Ni se spune că o relaţie se bazează pe sex, că lipsa lui nu ajută şi că sexul este ceva normal, sănătos şi vital în viaţa unui cuplu.

De ce femeile încă tânjesc să fie soţii

De ce femeile încă tânjesc să fie soţii

Deşi suntem în secolul XXI şi femeile îşi pot câştiga propria existenţă, pot merge la o bancă de spermă pentru a concepe un copil şi pot duce o viaţă socială satisfăcătoare fără prezenţa unui bărbat, rolul de soţie rămâne captivant, atrage atenţia psihologul Susan Shapiro Barash.

Armele seducţiei

Armele
seducţiei

FIe că este vorba despre decolteu, gene fluturate, coborârea tonului vocii ori sugerarea disponibilităţii şi a statutului social prin gesturi mai mult sau mai puţin subtile, ambele sexe au dezvoltat de-a lungul istoriei relaţiilor câteva coduri care explică fără cuvinte intenţiile de cucerire.

De ce aleg femeile băieţii răi

De ce aleg femeile băieţii răi

Fetele aleg băieţii răi pentru că aşa le dictează hormonii şi nu pentru alt motiv. Atunci când ovulează, femeile sunt influenţate de cei pe care îi văd ca posibili taţi şi îi aleg în mod special pe cei mai atrăgători şi nu pe cei mai serioşi.

Cum ştii dacă eşti cu iubirea vieţii tale?

Cum ştii dacă eşti cu iubirea vieţii tale?

Câţi nu s-au întrebat dacă persoana din viaţa lor este jumătatea pe care o caută. Frica să nu repetem aceleaşi greşeli din trecut în noile relaţii este prezentă în vieţile tuturor. Cu toţii avem o imagine ideală a celui sau a celei cu care ne vom petrece restul vieţii. Dar cum îţi dai seama care este alesul? Care sunt semnele unei relaţii promiţătoare?

Douăştrei e un număr fain, unul prim, adică se împarte doar la el însuşi şi la unu. Ca o mică magie. Numărul lui David Beckham la Real Madris şi la Los Angeles Galaxy. Şi al lui Michael Jordan la Chicago Bulls. Prin 23 februarie, cîndva, pe la mijlocul zilei, în 2006, a început turnarea unui film a cărui premieră a avut loc în 2007. Fix pe 23 februarie. Numit chiar „The number 23”. Iar pe un 23 noiembrie am debutat la Gaudeamus cu prima carte.

acum 7 luni · comentarii (0)

Femeia şi bărbatul au, de multe ori, aceeaşi durere în cuplu, doar că felul în care se exprimă este diferit. Poate ai observat că femeia tinde să vorbească mai mult despre ce o apasă. Iar bărbatul este mai înclinat să găsească rapid o soluţie. Când fiecare ajunge să creadă că propria strategie este cea mai bună, mai este doar un singur pas până la înstrăinarea dintre ei.

acum 1 an · comentarii (17)

Cînd într-o zi în care, la fel ca-n ultimele săptămîni, ninge sau plouă, nu prea-i clar, pe la un prînz, cobori în pasaj, alergi puţin pe scări şi prinzi metroul în ultima secundă înainte de a se închide uşile cu zgomot şi clipit de bec roşu, intri, nu-i aglomerat şi din primul moment din spatele unor impetuoase picioare în roşu, Laura Baldini 50 den, vezi pe cineva citind din cartea ta...

acum 3 ani · comentarii (12)

El era însurat şi stătea într-o vilă drăguţă de prin Cotroceni: aer curat, clădiri vechi şi sănătate! Cum şi în sistemul nostru solar sînt rare planetele cu doar un singur satelit care să se rotească liniştit şi privind doar în pămînt prin jurul lor, orice muză care să graviteze prin preajma orbitei lui circumterestre avea acces liber pe propria-i poartă, frumoasă şi din fier forjat.

acum 3 ani · comentarii (2)

După ce „N-aveţi programare!” a devenit rapid ceva mai prietenos, şi cu gene lungi „Tocmai a venit un client”, în fond tocmai a sosit şi primăvara, iar lumea e mai binevoitoare, ba chiar, lăsînd întredeschise nişte portiţe, „E liber peste o oră”, am abordat cea mai ‘telectuală imagine disponibilă la mine - bine, eram cu bocancii ăia imenşi de la Decathlon, şireturile nelegate şi hanoracul de bicicleală, atît am putut atunci -,

acum 4 ani · comentarii (2)

Filme în engleză, cărţi în engleză, porn în engleză, sex în engleză. Clipul ăsta e făcut cu multă dragoste în primul rând pentru noi, pudicii americanizaţi din România, care la 16, 26 sau 36 de ani vorbesc mai mult în engleză decât în română despre sau când fac sex. Şi e în general pentru cei dintre noi care nu-şi găsesc cuvintele. Hai să vorbim despre cum trebuie să lucrăm colectiv la un vocabular neutru pentru sexualitate în limba română.

acum 4 ani · comentarii (7)

E fain să scrii cărţi! Bine, corect, e doar una - prima. Da’ o să mai vină! Şi, oricum, începe să te bage lumea în seamă pe Facebook, vin cereri de prietenie şi aprecieri calde, devii persoană respectabilă, mai ales dacă ai pus şi poza cărţii pe profilul tău. Chiar simţi cum încep să-ţi crească laurii pe frunte: e ceva, tată!

acum 4 ani · comentarii (6)

La sfîrşitul unei săptămîni în care capul de afiş al emoţiilor personale a fost ştirea apărută pe prima pagină a unui ziar cuminte, nu „Cancan” şi nici măcar „Libertatea”, cum că taică-su unui coleg cu care am împărţit camera în majoritatea nopţilor celor patru ani de studenţie a fost hăcuit de noua lui soţie, am fost la o nuntă. Nevoit, obligaţii şi alte familiarisme.

acum 4 ani · comentarii (4)

Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

acum 4 ani · comentarii (2)

Umorul e atât de rar în iubire încât mă întreb dacă nu cumva povestea nenăscutului Jimi Hendrix-Munteanu pare mai degrabă o anecdotă. Nu vreau să spun că orice iubire demnă de luat în seamă şi în scris are magnitudinea unui cutremur, dar nici nu m-aş gândi vreodată că poveştile de dragoste ar putea fi atât de uşor de manevrat: fără nelinişti crescânde, fără îndoieli pătimaşe, ba chiar fără cuvinte doldora de dulcegării.

acum 5 ani · comentarii (5)
Postari Recente