Vârsta perfectă pentru a te căsători: cum funcționează „regula 37%”
0Să te căsătorești este un pas important, iar momentul pare să fie una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor. Lucrând împreună pentru a găsi cea mai bună vârstă la care să te căsătorești, matematica și știința au ajuns la regula „37%”.
Femeilor li se spune în mod constant că ovulele lor au o dată de expirare și că toți bărbații „buni” vor dispărea dacă așteaptă prea mult timp pentru a găsi unul. Acum, nu mai trebuie să te întrebi dacă este momentul potrivit să te căsătorești sau nu.
Cifra provine din „The Computer Science of Human Decisions”, care a fost scrisă de jurnalistul Brian Christian și de omul de știință Tom Griffiths. Potrivit cărții lor, oamenii iau cele mai bune decizii după ce au examinat 37% dintre opțiuni, notează yourtango.com.
Aceștia folosesc exemplul selecției candidaților la un loc de muncă și susțin că, după ce au analizat 37% dintre persoanele care au aplicat, ar fi logic să aleagă un candidat calificat, fără să caute mai departe.
Autorii studiului spun că în acest punct, cei care examinează candidații au suficiente informații pentru a face o alegere bună, dar nu au prea multe variante încât să fie copleșiți de decizie.
Acest duo merge chiar mai departe, spunând că această regulă funcționează și în cazul alegerii unui partener. Intervalul în care oamenii caută de obicei dragostea este între 18-40 de ani, iar marca de 37% este - ați ghicit - 26 de ani.
După aceasta, calitatea opțiunilor începe să scadă. Cu toate acestea, mulți experți par să fie de acord că între 20 și 30 de ani este momentul potrivit pentru a te căsători. Psihologul Wyatt Fisher spune că motivul pentru care această perioadă din viața ta este atât de ideală pentru a te așeza la casa ta este acela că se află în momentul în care ți-ai finalizat deja educația și ai început o carieră.
Asistentul social clinic Kelsey Torgerson spune că este crucial să aștepți cel puțin până când creierul uman este complet dezvoltat pentru a-ți găsi un partener de viață, ceea ce nu se întâmplă până la vârsta de 25 de ani.
„Cred că cel mai bine este să aștepți până la acest reper. De asemenea, este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres pe care îi depășiți, așa că, dacă aveți un iubit din liceu, ar trebui să vedeți cum vă descurcați amândoi la facultate, la distanță, la studii în străinătate sau la obținerea unui de muncă. Vreți să știți că aveți strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes pe viitor”, spune ea.
Terapeutul în relații, Weena Cullins, crede că numărul magic este de fapt 28.
„În experiența mea, am constatat că cea mai bună vârstă pentru a te căsători, ca femeie este 28 de ani. La vârsta de 28 de ani, viitoarele mele mirese dau dovadă de încredere în alegerea partenerului. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional, să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață și să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare. Ați avut timp să vă stabiliți într-o carieră, să experimentați facultatea și școala postuniversitară, dacă aceasta este calea preferată, sau pur și simplu să trăiți independent înainte de a vă combina viața”, a spus aceasta.
Iar pentru bărbați, Cullins crede că numărul magic este 32.
„Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților posibilitatea de a se stabili într-o carieră și de a urmări, eventual, avansarea profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere social și emoțional prin traiul pe cont propriu și întâlniri. La 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în viața de cuplu. De asemenea, aceștia tind să aibă o perspectivă sobră asupra variantei de a avea copii și a rolului lor în familie. Acest lucru este benefic pentru sănătatea generală a relației”, a adăugat Cullins.
Cu toate acestea, specialiștii spun dacă aveți 25 de ani și sunteți încă singur, nu este ceva de speriat. La fel, dacă ai 36 de ani și ești încă singur, nu-ți pierde speranța. Deși toată această situație pare destul de legitimă atunci când este susținută de știință și matematică, încă nu există o modalitate sigură de a ști care este vârsta secretă pentru a avea o căsnicie de succes.