Reacția bărbaților la o simulare de durere menstruală. Videoclipurile, virale pe TikTok VIDEO

0
Publicat:

Femeile știu cel mai bine că durerea menstruală nu este deloc amuzantă. Cu toate acestea, o recentă expoziție din Statele Unite a stârnit amuzamentul în întreaga lume, abordând acest subiect. Într-o serie de videoclipuri virale pe TikTok, bărbații au avut ocazia de a experimenta durerile menstruale, cu ajutorul unui simulator.

Bărbații, experimentând crampele menstruale FOTO Colaj Tiktok
Bărbații, experimentând crampele menstruale FOTO Colaj Tiktok

Curioși, mulți bărbați, prezenți la expoziția din Calgary Stampede au acceptat provocarea și s-au oferit voluntari. Compania producătoare, a amplasat un stand cu un simulator de durere menstruală, fiind preocupată de eliminarea stigmatizării în jurul discuțiilor despre durerile menstruale, potrivit Yahoo! Life.

Rezultatul? Videoclipuri care au devenit virale, prezentând bărbați în pălării de cowboy și grimase de durere, oferind o perspectivă comică asupra situației.

Mulți dintre voluntari au reacționat, în mod previzibil, la simulatorul de durere crescut treptat de la unu la zece. Bărbații au simțit, într-o manieră cât de cât realistă, intensitatea durerii menstruale, culminând cu expresii surprinzătoare și, în unele cazuri, chiar lacrimi.

În spatele acestei acțiuni stă misiunea de a oferi oamenilor o perspectivă asupra a ceea ce implică această durere, adesea subestimată sau neînțeleasă.

Lux Perry, CEO-ul companiei organizatoare, numită Somedays, a explicat pentru Global News Canada: „Multe femei experimentează cantități extreme de durere și sunt invalidate în anumite aspecte ale vieții lor de profesorii, antrenorii, prietenii și medicii lor. Așa că aducem simulatorul de menstruație pentru a le oferi bărbaților o idee despre ceea ce trebuie ele să îndure.”

Experiența dureroasă a menstruației, numită dismenoree, conform Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, este o realitate pentru mai mult de jumătate dintre femeile care au menstruație, durând în medie de 1 până la 2 zile în fiecare lună. Pentru unele femei, durerea este atât de severă încât îi afectează activitățile normale.

Desigur, aceasta este o simulare și nu poate reflecta cu adevărat complexitatea și variabilitatea durerii menstruale. Cu toate acestea, initiațiva a adus în prim-plan subiectul și a stârnit discuții despre necesitatea de a înțelegere, susținere și empatie față de femei, care experimentează lunar o astfel de durere.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite