Băutul în cuplu poate prelungi durata relației, dar și a vieții. Explicațiile cercetătorilor

0
Publicat:

Băutul alături de partenerul de cuplu te poate face să trăiești și să iubești mai mult. În plus, dacă relația se află într-un impas, un strop de alcool ar putea fi răspunsul, potrivit unui studiu.

Băutul în cuplu, benefic pentru relație FOTO Arhivă
Băutul în cuplu, benefic pentru relație FOTO Arhivă

Studiul, publicat în jurnalul The Gerontologist, a constatat că partenerii care beau împreună și au obiceiuri asociate cu consumul de băuturi, au mai multe șanse să trăiască mai mult și să aibă o relație mai sănătoasă, scrie New York Post.

Mai puține conflicte în relație

Kira Birditt, autorul principal al studiului și profesor și cercetător la Universitatea din Michigan, a spus că acele cuplurile care au tipare similare de consum de alcool sau „parteneriat de băut”, au mai puține conflicte maritale și relații mai lungi.

Cu toate acestea, ea a menționat că nu există un motiv sigur pentru care cercetătorii afirmă că băutul alături de soț sau soție ar fi „asociat cu o mai bună supraviețuire”.

Scopul acestui studiu a fost acela de a analiza consumul de alcool în cupluri, în Studiul de sănătate și pensie [al universității] și implicațiile asupra mortalității”, a spus ea într-un comunicat de presă al universității.

Studiul recent a analizat 4.566 de cupluri căsătorite, de sex diferit, care aveau peste 50 de ani. Birditt a intervievat cuplurile la fiecare doi ani. Sondajul nu a întrebat oamenii ce tip de alcool au consumat sau cantitatea, ci mai degrabă dacă au băut cu partenerul lor cândva în ultimele trei luni.

Și am descoperit, interesant, că acele cupluri în care ambii au indicat că au consumat alcool în ultimele trei luni au trăit mai mult decât celelalte cupluri care fie au indicat că nu au băut, fie au avut modele discordante de consum, în care unul a băut și celălalt nu”, a spus Birditt.

Încurajarea consumului de alcool?

Cercetătoarea i-a avertizat pe oameni că rezultatele studiului ei nu ar trebui interpretate drept o recomandare de a bea mai mult: uneori, ceea ce este util pentru relații nu este neapărat bun pentru sănătate.

Cu toate acestea, este important de reținut că partenerii de cuplu își influențează reciproc bunăstarea fizică - ea a spus că sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina în ce fel.

Nu știm de ce consumul ambilor parteneri este asociat cu o supraviețuire mai bună. Cred că utilizarea celorlalte tehnici pe care le folosim în studiile noastre în ceea ce privește experiențele zilnice ar putea ajuta la o mai bună înțelegere: Cum este viața lor de zi cu zi? Beau împreună? Ce fac ei atunci când beau?”, a afirmat ea.

Există, de asemenea, puține informații despre procesele interpersonale zilnice care să explice legătura cu consumul de alcool.

Cercetarea viitoare ar trebui să evalueze implicațiile tiparelor de consum de alcool în cuplu pentru calitatea conjugală zilnică și rezultatele zilnice asupra sănătății”, a adăugat cercetătoarea.

Noul studiu al lui Birditt a fost o privire mai atentă asupra cercetării pe care a efectuat-o în 2016, pentru care a chestionat 3.000 de cupluri căsătorite, timp de 33 de ani. Rezultatul acelui studiu a fost, de asemenea, că acele cupluri care au băut împreună sunt mai fericite decât cuplurile în care doar un partener a fost consumator de băuturi alcoolice.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite