Aveți un cont comun sau vă țineți banii separat? Ce spune asta despre relația voastră

0
Publicat:

Potrivit unor rapoarte recente, cuplurile care își țin câștigurile financiare la comun se ceartă mai rar din cauza banilor decât cele care au conturi separate, explică cnbc.com.

Programarea unor întâlniri cu privire la bani e importantă. FOTO Shutterstock
Programarea unor întâlniri cu privire la bani e importantă. FOTO Shutterstock

Totuși, deși se spune că banii sunt esența tuturor relelor, ei pot fi și secretul unei căsnicii fericite.

Deschiderea unor conturi comune poate duce la certuri mai puțin frecvente pe tema banilor, arată un raport realizat de LendingTree.

Potrivit acestuia, dintre cei care au cel puțin un cont comun, doar 12% au declarat că problemele financiare le-au cauzat probleme cu partenerul lor, comparativ cu 15% dintre cei care nu au un cont comun.

Același raport arată că 58% dintre cei care împart cel puțin un cont bancar au declarat că au rămas împreună după o ceartă financiară, comparativ cu doar 47% dintre cei care nu au un cont comun.

„Dacă vrei ca mariajul și relația ta să supraviețuiască, fă-ți cel puțin un cont comun", recomandă Stacy Francis, un planificator financiar certificat și președinte și CEO al Francis Financial din New York.

Un raport recent al Bankrate arată că 39% dintre cuplurile căsătorite sau care locuiesc împreună își combină complet finanțele, în timp ce 38% au un amestec de conturi comune și separate, iar 24% păstrează finanțele complet separate.

„O căsătorie este, de asemenea, o uniune economică”

Stacy Francis își sfătuiește clienții să deschidă un cont comun pentru a acoperi cheltuielile comune sau pentru a economisi pentru planurile de viitor. 

„O căsnicie este, de asemenea, o uniune economică și păstrarea finanțelor 100% separate nu se potrivește cu adevărat cu această definiție", a spus Francis.

Faceți o întâlnire pe tema banilor!

Experții spun însă că nu există un mod corect sau greșit de a gestiona activitatea financiară în cuplu, atâta timp cât partenerii sunt pe aceeași lungime de undă.

„Încercați să programați întâlniri ocazionale cu privire la bani pentru a vă verifica progresele înregistrate în atingerea obiectivelor financiare pe termen scurt și lung", recomandă Ted Rossman, analist senior în domeniu la Bankrate.

Stacy Francis recomandă, de asemenea, câte o seară de „întâlnire financiară" cel puțin o dată pe lună și spune că, pentru o căsnicie fericită și sănătoasă pe termen lung, discuțiile deschise despre bani sunt fundamentale.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite