Frigiditatea poate fi depăşită

Frigiditatea poate fi depăşită

Frigiditatea reprezintă o problemă majoră pentru femeile afectate care nu ştiu că există soluţii pentru a o remedia, odată ce cauzele au fost identificate.

Absenţa dorinţei sexuale sau renunţarea la amorul carnal nu înseamnă întotdeauna că o femeie e „frigidă”. Frigiditatea este, mai degrabă, o disfuncţie sexuală, care are o varietate de cauze.

Cuvântul provine din latinescul frigidus, care se traduce prin rece, lipsit de căldură, distant. Pornind de la această semnificaţie, termenul este folosit în continuare, în zilele noastre, pentru a desemna disfuncţia sexuală la femei cu un sens negativ, peiorativ. Femeile care nu sunt interesate de sex sau nu se bucură de el sunt numite „frigide”, ba chiar se sugerează că nu ar fi „femei”.

Cei care pretind asta sunt, în general, oameni – mai ales bărbaţi - pe care nu i-a preocupat să afle ce înseamnă frigiditatea şi, în consecinţă, nu ştiu mai nimic despre această disfuncţie sexuală atât de larg răspândită. De aceea, termenul a căpătat conotaţii sexiste şi este evitat de medici, care o numesc „pierderea libidoului” sau „tulburare sexuală”.

Frigiditatea reprezintă adesea o problemă majoră pentru femeile afectate. Multe dintre ele nu ştiu de unde provine frustrarea lor sexuală şi nici că există soluţii pentru a o remedia, odată ce cauzele au fost identificate.

Ce este

Potrivit unor estimări, în Europa mai mult de 30% dintre femei ar fi frigide. Câte dintre acestea suferă însă cu adevărat de această disfuncţie sexuală nu s-a clarificat până acum. De pildă, multe femei se consideră pe ele însele ca fiind frigide atunci când nu sunt capabile să le împlinească partenerilor lor dorinţele sexuale. Dar, în astfel de cazuri, medicii nu consideră că este vorba despre o tulburare, ci mai degrabă despre o problemă personală, care nu poate fi considerată o afecţiune.

Avem într-adevăr de-a face cu o disfuncţie sexuală, numită frigiditate,  când poate fi identificat cel puţin unul dintre următoarele simptome: absenţa dorinţei sexuale, dificultăţi în a obţine excitarea sexuală, chiar şi atunci când femeia şi-o doreşte şi incapacitatea de a ajunge la orgasm.

Află pe clicksanatate.ro care sunt cauzele posibile!

Poziţia în care dormi te poate predispune la anumite afecţiuni

Cum tratezi naturist endometrioza

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările