De ce apar certurile după naştere. Posibile motive de divorţ

De ce apar certurile după naştere. Posibile motive de divorţ

Apariţia unui copil într-o familie înseamnă o experienţă nouă şi provocatoare. Schimbările din rutina zilnică, însă, o pot afecta serios atât pe mamă, cât şi pe bărbatul devenit peste noapte tătic. Din păcate, acestea generează certuri aprinse, care pot duce la separări definitive.

Ca să le eviţi, este important să ştii ce anume le declanşează. Sunt câteva cauze enumerate şi explicate de cei de la timesofindia.com.

Împărţitul responsabilităţilor

Venirea pe lume a unui bebeluş presupune şi mai multă muncă pentru părinţi. Dacă împărţirea sarcinilor ar fi echitabilă, probabil că certurile ar fi mai blânde sau ar dispărea, însă realitatea arată că unul dintre părinţi este mai privilegiat decât celălalt. Vorbim, în multe cazuri, despre bărbat, care invocă adesea serviciul obositor, de unde provin banii pentru scutece, mâncare şi tot ce este necesar pentru ca bebeluşul să crească sănătos şi armonios. Prin comunicare, pe un ton calm şi fără tentative de victimizare, se pot rezolva conflictele, iar sarcinile se pot împărţi cât de cât avantajos pentru amândoi.

Continuarea pe clicksanatate.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările